Хроніка 50/2014

ОНУКА ОБІКРАЛА РІДНУ БАБУСЮ
До Новоград-Волинського міськвідділу міліції за допомогою звернулася 73-річна жителька одного із населених пунктів району. Пенсіонерка розповіла, що упродовж тривалого часу відкладала з пенсії певну суму грошей, так би мовити, на «чорний день», а нещодавно заощадження зникли. Бабуся не розуміла, як це могло статись, адже гроші вона, думала, зберігала у надійному місці — під матрацом, й, окрім родичів, пенсіонерку останнім часом ніхто не навідував.
Опитавши заявницю та оглянувши місце події, працівники міліції припустили, що до крадіжки може бути причетний хтось із близьких родичів потерпілої. І першою, кого перевірили правоохоронці, стала онука пенсіонерки.
Спочатку дівчина на всі запитання правоохоронців відповідала спокійно, однак, коли дізналась причину такої уваги, занервувала. Зрештою, намагаючись пояснити, за рахунок чого живе, дівчина заплуталась у своїх свідченнях, почала вигадувати усілякі історії та, врешті-решт, зізналась у крадіжці.
Наразі за цим фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Дівчині може загрожувати до трьох років позбавлення волі.
МІЛІЦІОНЕРИ «ПОЛЮЮТЬ» ЗА ПОРУШНИКАМИ МОРАЛІ
На Звягельщині триває операція «Нічне місто».
— Головне завдання операції «Нічне місто» — це, перш за все, боротьба з вуличною проституцією, звідництвом, сутенерством, а також виготовленням і поширенням порнографії, — коментує Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції. — Це дозволяє стримувати розвиток названих негативних явищ. Наразі правоохоронцями задокументовано 8 фактів, пов’язаних із наданням сексуальних послуг за винагороду. Усі правопорушниці — віком від 28 до 35 років. Жінок було притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (заняття проституцією). Відповідно до чинного законодавства, особі, яка надає інтимні послуги, загрожує штраф від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо її затримали вперше упродовж року. За ті самі дії, вчинені повторно, після накладення адміністративного стягнення, їй загрожуватиме штраф від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Проте, як стверджують самі жінки, сплата такого штрафу для них — дрібниці. Адже за годину «роботи» вони можуть отримати набагато більше і нічого аморального, мовляв, у своїй професії не бачать.
ВИКРИТО ЧЕРГОВИЙ НЕЛЕГАЛЬНИЙ ПЕРЕСУВНИЙ ПУНКТ ПРИЙОМУ МЕТАЛОБРУХТУ
Дільничні інспектори міліції в селищі Городниці Новоград-Волинського району зупинили для перевірки автомобіль «Мерседес», в якому виявили 1500 кг металобрухту та спеціальні ваги для його зважування.
Водій автомобіля, 28-річний житель м.Баранівка, зізнався, що скуповував металобрухт у місцевого населення, втім, жодних дозвільних документів на заняття такою діяльністю у нього не було.
Автомобіль із вантажем було вилучено до міського відділу міліції.
Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом є кримінальним правопорушенням, за вчинення якого передбачено відповідальність. Зокрема, статтею 213 Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді штрафу від 8500 до 25500 гривень або громадських робіт на строк від 100 до 200 годин.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ