Прогулювався із гранатою у кишені

У Новограді-Волинському правоохоронці затримали чоловіка, котрий у кишені носив гранату. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області із посиланням на Новоград-Волинський міськвідділ міліції.
На території Житомирської області розпочалася операція «Зброя і вибухівка», у рамках якої правоохоронці посилили заходи щодо виявлення і незаконного обороту зброї, вибухових речовин і боєприпасів.
3 грудня, близько 16 години, на одній із вулиць Новограда-Волинського працівники міліції звернули увагу на підозрілого чоловіка. Той помітно нервував, а побачивши правоохоронців, спробував уникнути зустрічі з ними. Щоправда, втекти чоловіку не вдалося.
Під час розмови з міліціянтами чоловік увесь час тримав праву руку у кишені куртки. Навіть при пошуку документів для перевірки особи, хоча це й спричиняло йому незручності. Тому, для з’ясування всіх обставин, на місце була викликана слідчо-оперативна група міськвідділу.
Під час огляду, проведеного у присутності понятих, мотиви такої поведінки чоловіка стали очевидними. У його кишені знаходилася граната, за зовнішніми ознаками — марки РГД-5.
Зараз це з’ясовують експерти вибухотехнічної служби Науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру при УМВС, котрі і знешкодять небезпечний предмет.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Житомир.info