У переможному складі збірної області — двоє звягельчан!

У переможному складі збірної області — двоє звягельчан!

\"УМинулого вік-енду у Львові проходив Всеукраїнський турнір із гирьового спорту серед чоловіків і жінок пам’яті майстра спорту Юрія Резнікова. Серед близько 200 гирьовиків зі всієї України місто Новоград-Волинський представляла Ліля Прокопчук, район — Роман Шапран зі Слободи Романівської.
Витримавши шалену конкуренцію (у його категорії було заявлено 24 учасники), Роман Шапран став переможцем турніру, до того ж, встановивши власний рекорд. Як розповів його тренер Олександр ДІДОВЕЦЬ, Роман виконав поштовх двох 24-кілограмових гир 111 разів за десять хвилин. Ще 191 раз слободороманівський силач виконав вправу ривок гирі.
\"УКористуючись нагодою, Олександр Дідовець висловив подяку голові Новороманівської сільської ради Ю.А.Лосовському, котрий посприяв у фінансуванні поїздки на ці змагання.
Успішний результат на останньому чемпіонаті області (адже до змагань допускалися спортсмени із кваліфікацією не нижче І спортивного розряду) дозволив взяти участь у львівському турнірі й Лілі Прокопчук. У ваговій категорії понад 68 кг вона посіла почесне четверте місце.
«Цікаво те, що на Лілю Прокопчук звернули увагу тренери збірної команди України. Якщо їй вдасться на тренуваннях вдосконалити техніку і в лютому у Дніпропетровську на кубку України з гирьового спорту покращити свої спортивні результати, то Ліля має всі шанси потрапити до складу збірної команди України», — переконаний Валерій ПОСТІЖЕНКО, її тренер і голова спорткомітету м.Новоград-Волинський.
Залікові бали, здобуті гирьовиками з міста Новограда-Волинського і району, допомогли команді Житомирської області посісти перше місце у загальнокомандному заліку.
Олег БРЮХАНОВ