Подяка командиру за збережені життя

Гартування українського війська — це і його перемоги, і, разом із тим, прикрі втрати. Разом із нашими захисниками ми радіємо їх звитягам і сумуємо та щиро співчуваємо рідним, коли гинуть воїни. Війна, на жаль, вже понад півроку є частиною історії нашого міста та його людей. Тому, коли напередодні Дня Української Армії до редакції надійшов лист про командира, ми не могли його не надрукувати. Пишаємося кожним, хто обороняє кордони України. Віримо, що здобутки кожного окремого воїна — це перемога усієї держави.
Інженерне забезпечення бойових дій та операцій завжди було невід’ємною частиною їх успіху. Нині — особливо, адже своєчасне та фахове виконання завдань інженерного забезпечення у декілька разів підвищує ефективність дій підрозділів у антитерористичній операції. Тож військові спеціалісти, котрі за волею долі та покликом душі якісно роблять інженерну справу, однозначно заслуговують на визнання.
Серед таких людей — командир інженерно-саперного взводу, старший лейтенант Олег Гриндій. Продовжуючи традицію батька, він став професійним військовим та, не шукаючи легких шляхів, обрав для служби інженерні війська. Наполегливість у навчанні та завзятість в опануванні посади зробили свою справу. Нині старший лейтенант Олег Гриндій — один із кращих командирів взводів 12-го окремого полку оперативного забезпечення.
Участь Олега у бойових діях — це не просто добросовісне виконання отриманих наказів. Перш за все — це громадянська позиція офіцера, котрий, разом із багатьма іншими захисниками, продовжує відстоювати суверенітет та територіальну цілісність України.
Сьогодні Олег Гриндій має чималий послужний список успішно виконаних бойових завдань. Зокрема, обладнання інженерних загороджень, оборонних смуг та позицій на межі базування Кримського окупаційного угрупування військ Російської Федерації у Херсонській області. Також — відрядження до складу військових частин та підрозділів, що виконують завдання у зоні АТО.
Колеги називають Олега Гриндія офіцером, котрий спроможний якісно та без втрат виконати поставлені завдання. Натомість він власними успіхами завдячує викладачам військового інституту та колегам з інженерно-саперного батальйону. Окрему і найбільшу подяку Олег Гриндій висловлює особовому складу 12-го окремого полку оперативного забезпечення, який діяв у зоні АТО під його керівництвом. Ці люди, на його погляд, заслуговують на найбільшу похвалу.
Перебуваючи у зоні АТО, інженерно-саперний взвод під командуванням Олега Гриндія потрапив під мінометний обстріл із боку ворога. Попри легке поранення, Олег Гриндій не розгубився. Завдяки вмілим та рішучим діям командира, його взвод вийшов із зони обстрілу без втрат. Врятовані людські життя — це, поза сумнівом, найбільше свідчення професіоналізму на війні.
Юлія МАНДЕР, офіцер-психолог