Учні плетуть маскувальні сітки для захисників України

Учні плетуть маскувальні сітки для захисників України

Цими днями до нас у редакцію прийшла дружина військовослужбовця зі словами подяки для учнів, їх батьків та вчителів 7-ї та 10-ї шкіл, котрі днями передали у зону АТО маскувальні сітки власного виробництва.
На сайті сьомої школи, зокрема, йдеться про те, що ця ідея народилася у волонтерів під час виготовлення маскувального одягу для бійців. Як виявилося, під час цього процесу залишалося багато клаптиків білої тканини — з них і вирішили плести сітки.
Цікаво, що ініціативу підтримали мешканці мікрорайону «Лубчиця», усі разом почали плести сітку просто на вулиці, а з настанням холодів перейшли у майстерню школи. Як розповіла вчителька ЗОШ №7 Л.М.Ахмеджанова, всі разом активно взялися до справи, співаючи Гімн України та вірячи у те, що допоможуть захисникам.
До справи підключилися й учні 10-ї школи, а вже згодом діти передали сітки захисникам 9-ї роти, котрі захищали донецький аеропорт. Воїни, у свою чергу, передавали вітання і теплі слова подяки всім, хто долучається до спільної справи з оборони України. А ще пообіцяли передати додому прапор із підписами вдячних воїнів.
На цьому, до речі, ніхто зупинятися не збирається. Як розповіла дружина військовослужбовця, котра днями побувала у редакції, завдяки коштам, зібраним восьмикласниками гімназії, волонтери нині продовжують шити маскувальні костюми для військових.
Юлія КЛИМЧУК