Новоград-Волинський район зайняв шосте місце серед державних адміністрацій та міськвиконкомів області

Відповідно до аналізу за вісьмома напрямами та 33-ма показниками соціально-економічного розвитку районів і міст Житомирської області за 9 місяців поточного року, Новоград-Волинський район посів шосте загальне місце за всіма напрямами діяльності.
Позитивними факторами, що визначили 6-те рейтингове місце для Новоград-Волинського району, є одні з найкращих результатів у сферах економічного розвитку, інвестиційної діяльності, державних фінансів, освіти та охорони здоров’я, рівня злочинності.
Зокрема, у промисловій галузі району за 9 місяців цього року абсолютний приріст обсягу реалізованої промислової продукції на одну особу до відповідного періоду минулого року становить 398,4 грн.
В агропромисловому комплексі:

  • темп зростання поголів’я корів у сільгосппідприємствах становить 100,4% до відповідного періоду попереднього року (по області — 87,2%);

  • темп зростання виробництва молока у сільгосппідприємствах до відповідного періоду попереднього року складає 110,3% (по області — 99%).


Темп зростання обсягу експорту товарів становить 135,4% до відповідного періоду попереднього року (по області — 110,5%).
Обсяг капітальних інвестицій (крім інвестицій із Державного бюджету) на одиницю населення складає 1228,9 грн. (по області — 840,7 грн.).
Обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одиницю населення наростаючим підсумком із початку інвестування становить 1234,3 дол. США, що в 5 разів перевищує середній показник по області.
Середньомісячна заробітна плата штатного працівника за січень-вересень 2014 року складає 2727 грн., що на 0,7% вище середньообласного показника. На підприємствах району відсутня заборгованість із виплати заробітної плати.
На початок жовтня поточного року в районі відсутня заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг.
Кількість донорів на 1 тис. населення за січень-вересень становить 9,6 осіб.
Кількість облікованих кримі­наль­них правопорушень на 10 тис. населення становить 37,3 одиниць (по області — 71,6 одиниць).
Відділ економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА