Маєш добре серце — стань Миколаєм для дитини захисника

Маєш добре серце — стань Миколаєм для дитини захисника

Свято Миколая цього року відбудеться в Україні зовсім не за казкових умов. Адже на Сході України триває війна, від якої навкруги більшає понівечених територій та людських доль. У цих реаліях нашим дітям швидко довелося подорослішати, тож листи цього року вони пишуть не лише Миколаю, а й українським захисникам. У Чудотворця, замість традиційних дитячих подарунків, діти просять миру для всієї країни, а бійцям АТО бажають якнайшвидшого повернення додому.
В одному з листів 7-річний хлопчик написав, що на день його народження тато не приїхав, бо перебуває у полоні. І дитина понад усе мріє, щоб батько залишився живим і неушкодженим, а війна нарешті закінчилася. Таких листів дуже багато. Не менше й дітей, чиї батьки вже багато місяців перебувають в епіцентрі бойових дій. На жаль, є й такі, чиї татка вже ніколи не повернуться з війни. Ще у когось батько поранений, перебуває у військовому шпиталі або ж полоні, чи доля його взагалі невідома…
З ідеєю підтримати дітей захисників виступили волонтери. У відповідь на ідею волонтерів військові надали список сімей загиблих і постраждалих в АТО. Наразі таких діток більше 20-ти, але це ще не остаточна кількість. Наймолодшому з дітей — 2 місяці, а найстаршому — 18 років. «Вже 15-16 грудня ми будемо пакувати подарунки, — розповіла волонтерка. — Намагатимемося, щоб жодна дитина не залишилася без уваги. Хто хоче долучитися, — будемо дуже раді спільно зробити добру справу!».
Стати Миколайчиком дуже просто, кожен подарунок від душі є важливим і потрібним: іграшки, одяг, канцтовари, книги, солодощі тощо (уся інформація за телефоном: 0976702909, або за адресою: вул.Житомирська, 62 («Novograd SOS») та Соборності, 4). Також волонтери розпочинають готуватися до Нового року, щоб у ролі Діда Мороза з подарунками завітати до діток захисників. Волонтери міста різних груп об’єднують свої сили, звіряють списки, щоб ніхто не залишився без уваги.
Людмила ПЕТРУК