«Фірмові» житомирські шкарпетки — з тернопільського підвалу

«Фірмові» житомирські шкарпетки — з тернопільського підвалу

Правоохоронці викрили подружжя, яке у підвальному приміщенні виготовляло, так би мовити, «фірмові» житомирські шкарпетки. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Тернопільській області.


«Візерунок, візуально схожий на торговельний знак бренду «Адідас», і етикетки «Житомирської панчішної фабрики» використовували жителі одного з райцентрів Тернопільщини для «брендування» шкарпеток власного виробництва. У поле зору правоохоронців сімейна пара бізнесменів потрапила на початку цього року. В результаті оперативної діяльності міліціянтів стало порушення кримінальної справи», — розповіли в управлінні МВС.
За інформацією правоохоронців, підпільний цех діяв не менше двох років. Товар підприємці штампували у підвалі власного будинку. Для цього закупили обладнання, якого б вистачило, щоб облаштувати міні-фабрику для виготовлення панчішної продукції.
«Під час проведення санкціонованого обшуку з’ясувалося, що підозрювані у власному будинку встановили повноцінну лінію для виготовлення і пакування шкарпеток. У них вилучено 20 верстатів різних моделей, понад 80000 етикеток і майже 4,5 тисячі пар готової продукції», — повідомили в управлінні державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС у Тернопільській області.
Виробництвом займався чоловік, а дружина більше опікувалася збутом товару. І це, вочевидь, їй вдавалося досить добре. «Фірмові» шкарпетки можна було придбати на ринках Теребовлі, Тернополя і Хмельницького.
Наразі стосовно підприємців відкрито кримінальне провадження, кваліфіковане за ч.3 ст.229 Кримінального кодексу України — незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого позначення походження товару.
Фото прес-служби УМВС