Повагу до традицій і звичаїв виховують із дитинства

Повагу до традицій і звичаїв виховують із дитинства

Найцінніший скарб для батьків — їхні діти. З яким трепетним захопленням ми спостерігаємо, як наші малюки підростають, стають допитливими, розумнішають з кожним днем. А ще важливо з дитинства маленьким хлопчикам і дівчаткам прищеплювати любов і повагу до традицій і звичаїв свого народу, щоб у майбутньому вони стали гідними патріотами своєї Батьківщини, цінували невичерпну скарбницю мудрості свого народу.
Справжнім родинним святом стали українські вечорниці, що відбулися у ДНЗ №16 «Веселка» напередодні свята Андрія. Гостей приймала господиня (вихователь Виноград Т.В.). Першими прийшли дівчатка, наперебій вихваляючи свої уміння: вишитий рушничок та сорочечку, виплетене мереживо, напечені пиріжки. А за дівчатками не забарилися і хлопчики-жартуни. Завітали вони з цікавими загадками та запальним таночком.
Справжнє задоволення отримала малеча під час проведення народних ігор. А традиційне кусання калити викликало неабияке захоплення як у дітей, так і в батьків, які були присутні на цьому чудовому дійстві.
Дорослі з головою поринули у своє дитинство і нарівні з малюками «скакали на котику» та підстрибували до калити, щоб відкусити бодай шматочок. Кульмінацією свята стало пригощання усіх присутніх смачними українськими варениками.
Як приємно, що саме такі виховні заходи, які вже не вперше проводяться у «Веселці», ще більше об’єднують працівників садочка, батьків та дітей, дарують усім неповторні враження та безліч позитивних емоцій.
Батьківський комітет групи «Волошка»