Після уроків — усі на вечорниці!

Після уроків — усі на вечорниці!

«Той, хто вміє відпочивати, — вміє добре працювати», — істинність цього твердження найкраще зрозуміють ті люди, котрі живуть і працюють саме за таким принципом. Хто не занурюється лише у будні, а шукає моменти, які можна перетворити на свято.
Серед тих, хто сміливо керується не шаблонними підходами, а креативними ідеями, — колектив ЗОШ №2, разом із директором Любов’ю Гарбовською. Вони недаремно називають себе «школа-родина» і доводять, що родинна атмосфера присутня тут не лише у назві закладу. 12 грудня у школі влаштували Андріївські вечорниці. Організатори, слід віддати їм належне за оригінальний та веселий сценарій, і про народні традиції не забули, і в черговий раз згуртували учнів, батьків та вчителів. Звісно, можна було провести п’ятничний вечір вдома на дивані, але у школі-родині вирішили дати бадьорий старт новорічним святкуванням.
Вечорниці у школі хоч і є вже традиційним заходом, але на «нафталін» не перетворилися. Зірками цьогорічного заходу стали за сценарієм свята «куми», а за штатним розписом — організатор виховної роботи Світлана Шльонська і вчитель фізкультури Олександр Сидорчук. Вони «завели» публіку вже з перших хвилин своїх мандрів. У різних країнах відбувалося їх знайомство з народами та культурами світу. А вдосталь помандрувавши, колоритні куми все ж вирішили, що Україна — найкраща і наймиліша серцю, тож додому повернулися втомлені, але щасливі. Усе це супроводжувалося виступами учнів та вчителів.
Найгучніші овації зірвав танець вчителів. Адже зазвичай їх звикли бачити у більш серйозному амплуа: із журналами та указками, а тут — запальний народний танець під хітову пісню у вишиванках. Під завісу номеру у танок увірвалися чоловіки-вчителі, у ролі гарячих грузинів, ще й із трояндами в зубах. Учні від цього епатажу «стояли на вухах», а батьки були захоплені акторськими здібностями педагогів.
Як і на справжніх українських вечорницях, гостей не лише розважали, а й частували національними домашніми стравами. Андріївські вечорниці щоразу проходять з більшим успіхом, тож наступного року, очевидно, доведеться розраховувати на ще більшу кількість охочих взяти у них участь.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора