Клуб «Фенікс» виховує чемпіонів

Клуб «Фенікс» виховує чемпіонів

У суперництві з командами Житомирського та Потіївського інтернатів на кубку області з армспорту серед юніорів, що проходив у Житомирі, новоград-волинці здобули сім призових місць. Змагання проводилися серед спортсменів віком 14-18 років із вадами опорно-рухового апарату, зору та слуху.
Перше місце у категорії до 55 кг — у гімназистки Ангеліни Харченко. Також у цій категорії здобула перемогу Олеся Бессальнова (ЗОШ №9). А в категорії 65 кг найсильнішою виявилася Ніна Тишинська (ЗОШ №9).
Другі місця посіли Іванна Шмат (школа-інтернат) і Олена Котюк (ЗОШ №9), обоє — у категорії до 55 кг.
Треті місця — у Анастасії Шроль (ЗОШ №9, 65 кг) і Олександра Дмитренка (ЗОШ №5, до 55 кг).
Серед дорослих перемогами відзначилися Олександр Пінчук (до 80 кг) і Олександр Зєнченко (до 90 кг).
Не менш успішно, враховуючи статус турніру, виступили представники Новограда-Волинського і на чемпіонаті світу з армспорту серед інвалідів, що проходив у Польщі. Збірна команда України посіла друге місце, поступившись лише росіянам. Із 11 медалей української збірної — 9 вибороли спортсмени з Житомирщини!
Виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу з армспорту, друге місце у боротьбі на праву руку і третє — на ліву руку здобув Олександр Пінчук.
Сергій Сердюков став бронзовим призером. Два четвертих місця — у Світлани Дроздюк. Олександр Зєнченко посів п’яте і дев’яте місця, що також додало залікових балів збірній.
Відзначимо, що у клубі «Фенікс», який об’єднує людей із вадами опорно-рухового апарату, зору і слуху, відкрилися групи футболу, легкої атлетики, пауерліфтингу. Розробляється можливість розвивати настільний теніс, інші види спорту. Клуб діє у приміщенні економіко-гуманітарного коледжу (вул.Ушакова, 34).
Олег БРЮХАНОВ