Як у Орепах плели шарфики та збирали гроші для учасників АТО

Як у Орепах плели шарфики та збирали гроші для учасників АТО

18 грудня в Орепах відбувся благодійний концерт на підтримку 16 односельчан-учасників АТО. Це: М.В.Шевчук, М.В.Горбаченко, М.С.Коренко, О.В.Антоненко, Р.А.Веремійчук, П.В.Герасемчук, І.Б.Янковий, М.Б.Янковий, А.М.Хоменко, І.С.Кручок, О.М.Грузд, О.В.Антипчук, Р.О.Козак, А.І.Мовчан, О.П.Мовчан, В.М.Антипчук.
Організаторами заходу стали Валентина Степанівна та Сергій Петрович Хомечі — колишні випускники Орепівської школи.
У концерті взяли участь місцеві школярі, новоград-волинський дитячий фольклорний ансамбль «Мальви» з керівником Г.О.Кучинською, співаки Л.Козир та М.Ганношин, ведучий заходу В.Ф.Троцький та, звісно, родина Хомечів. Зал був заповнений вщент, а почесними гостями стали 8 учасників АТО.
Валентина Хомеча замовила для батьків воїнів патріотичні тортики, які вручили разом із подяками від громади села. Військовим подарували також зібрану грошову допомогу.
У заході взяли участь міські волонтери — Світлана Кручок та Наталія Бондаренко, які подарували військовим два спальні мішки. Світлана Кручок розповіла: «Ці спальні мішки нам подарували військові у Сватово, проте ми вирішили, що цим хлопцям вони більше потрібні, аніж нам. Також ми очолюємо благодійну організацію «Звягель Благодійний», тепер у нас все офіційно».
Велику подяку у допо­мозі з організації концер­ту родина Хомечів вислов­лює сільському голові П.С.Сидорчуку, завідуючій клубом Н.Р.Корнійчук, завучу орепівської школи з виховної роботи О.І.Приймак, педагогу Г.М.Сафроновій, ведучому В.Ф.Троцькому, усім артистам та гостям концерту.
Завуч школи з виховної роботи О.І.Приймак ділиться враженнями: «Коли дивишся по телевізору, як у різних містах та селах зустрічають своїх героїв, допомагають, то з’являється думка: а чому ми так не можемо? Тому ми організували шкільну волонтерську групу, разом із дітками вирізали теплі устілки у взуття для військових, плели їм шарфики. Наші школярі збирали у селі кошти на допомогу армії — 3300 грн.
Завдяки Валентині Хомечі ми організували благодійний концерт. Добре, що є така людина, яка «зрушує» світ задля добрих справ».
На концерті для учасників АТО вдалося зібрати 2000 грн. Односельчани закликали усіх небайдужих допомогти теплими речами, продуктами, адже військові чекають на нашу спільну допомогу.
Людмила ПЕТРУК