Юні важкоатлети вдало виступили у Луцьку

Юні важкоатлети вдало виступили у Луцьку

15-17 грудня у Луцьку проходив Всеукраїнський турнір із важкої атлетики на призи першого майстра спорту на Волині А.Л.Хвесика, на який була запрошена збірна команда Житомирської області. Дані змагання включені в календар всеукраїнських змагань із важкої атлетики, що підвищує їх рівень, а запрошення збірної Житомирської області є підтвердженням того, що у нас є висококласні важкоатлети та кваліфіковані тренери. Кістяк збірної області склали представники міста Новограда-Волинського та району.
Наша команда виступила вдало, здобувши 7 медалей різного гатунку, відтак, посівши четверте місце з 14 команд. Серед звягельчан у своїх вагових категоріях чемпіонками турніру стали вихованки відділення важкої атлетики ДЮСШ Новоград-Волинського району Марина Дацько і Ганна Романчук (тренер В.Ф.Рудницький). Срібним призером став вихованець відділення важкої атлетики ДЮСШ м. Новоград-Волинський Олег Ніколаєнко (тренер В.В.Постіженко). Відзначимо також інших спортсменів міста і району, які своїми вдалими виступами додали командних очок, зайнявши місця у своїх вагових категоріях, не нижче 10-го. Це — Олександр Плохотюк (4 місце), Віктор Сарницький (10 місце), В’ячеслав Кравчук (8 місце), Олександр Кірпічний (5 місце), Сергій Осташевський (9 місце).
Після змагань наші спортсмени здійснили екскурсію центром міста Луцька та завітали до замку Любарта. Участь у змаганнях спортсменів відділення важкої атлетики ДЮСШ м.Новоград-Волинський стала можливою, значною мірою завдяки директору ДЮСШ В.П.Єрмакову та керівництву Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся».
Останні офіційні змагання з важкої атлетики у році, що минає, також пройдуть у Луцьку 26-28 грудня. Це буде відкритий чемпіонат України ЦР «Динамо» та чемпіонат ШВСМ, до яких зараз наполегливо готується наша команда.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики Житомирської області