У рік Кози — усім миру і... «капусти»!

У рік Кози — усім миру і... «капусти»!

\"УКожного року ми, піднімаючи келих шампанського у новорічну ніч, разом з іскристими і грайливими бульбашками бажаємо один одному та усьому людству всього найкращого. Мріємо про недосяжне, прагнемо змін на краще, загадуємо казкові бажання. За це і любимо новорічні свята, що дозволяють нам стати маленькими дітками, не зіпсованими життєвим досвідом, що вчить нас бути реалістами. Так було досі.
2014-й став надзвичайно важким для України. Війна на Сході України увійшла у наше життя «градами» та «смерчами», рясно окропила кров’ю українські землі, спотворила життя і мрії людей… Багато сказано про цю війну, ще більше — стане відомо колись. Зрозуміло одне: світла мрія українців — жити у мирі та злагоді. Зустрічати сонце на мирному небі, радіти народженню нових українців, знати, що їх життя у цій країні буде неодмінно щасливим, успішним. Занадто високу ціну платимо нині за цю мрію — як кажуть, усе найкраще дістається людям ціною великих страждань…
Прогнози — невдячна річ, тим паче, зараз. Проте у першу новорічну ніч 2015-го кожен із нас загадає якнайшвидшого миру на своїй Батьківщині. Про це одночасно подумають мільйони українців: за святковими столами, в окопах, військових шпиталях... А коли мільйони мрій зіллються в одну, то, віримо, що її обов’язково почують ті, хто за цю високу мрію пішов із земного життя. Герої залишаються жити у наших серцях, згадаймо кожного з них… Слава Україні! І нехай рік Кози принесе нам «капусту» у вигляді миру! Усе інше — здобудемо, досягнемо, реалізуємо.
З Новим роком!
Юлія КЛИМЧУК