Хроніка 1/2015

ЗАХОПЛЕННЯ НАФТОБАЗИ
Близько півночі до Коростенського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від оператора однієї з перегінних станцій нафтопроводу про те, що невідомі особи увірвалися у приміщення, вимкнули електропостачання та змусили зупинити роботу станції. Після чого вони покинули приміщення.
На місце події виїхали слід­чо-оперативні групи Коростенського міськвідділу міліції та УМВС. З’ясували, що більше десятка невідомих осіб, які призупинили роботу станції нафтопроводу, пересувалися на автомобілях. Відтак на території Житомирської області було введено в дію план «Перехват».
Завдяки вжитим заходам міліції та УСБУ в області, було затримано частину осіб, підозрюваних у причетності до вказаного протиправного діяння. З’ясувалося, що затримані є жителями Київської області.
«Рупор Житомира»

ХТО ВИНЕН У ПІВТОРАМІЛЬЙОННОМУ РОЗКРАДАННІ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ
Кримінальне провадження розпочато за матеріалами оперативників державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС, які викрили півторамільйонні фінансові оборудки компанії-спеціаліста, що здійснювала ремонт і сучасне технічне облаштування ділянки автодороги державного значення, що проходить через Житомирську область.
З іноземною акціонерною компанією, за результатами тендерних торгів, було укладено договір про ремонт ділянки траси у майже сотню кілометрів. Правоохоронці встановили, що на виконання контракту представництво будівельної компанії придбало в одного з українських товариств обладнання для облаштування інфраструктури автодороги та керування дорожнім рухом. Замовлене було отримано та виконані роботи з його монтажу, встановлення та налаштування відповідного функціонування.
Однак, вже за кілька місяців іноземне представництво уклало ще один договір з іншим товариством з доволі сумнівною репутацією, мотивувавши це необхідністю поставки програмного забезпечення для отриманого раніше обладнання. Державі це коштувало 1,5-мільйонних втрат.
— Днями проведено обшуки в представництві іноземної компанії, яка знаходиться у м.Житомир та у приміщеннях фірм-постачальників. Вилучено первинну бухгалтерську документацію, електронні носії інформації, в яких містяться дані, що вказують на штучне завищення вартості виконаних робіт, та кошти, здобуті злочинним шляхом, у сумі 600 тисяч гривень, — повідомив Дмитро Лазаренко, т.в.о. начальника УДСБЕЗ УМВС Житомирщини.
УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області

З НАРКОТИКАМИ У КИШЕНІ
Під час нічного патрулювання співробітники патрульної служби в одному зі спальних районів міста затримали 25-річного звягельчанина. Хлопець намагався втекти, коли побачив, що назустріч йому йдуть міліціонери. Під час проведення особистого огляду в присутності свідків у кишені його куртки правоохоронці виявили медичний шприц, який був наповнений на 1,5 мл речовиною, схожою на наркотичний засіб — опій ацетильований.
Як з’ясувалося, молодий хлопець вирішив вперше спробувати справжній наркотик, який (за його словами) днями знайшов біля паркану на вулиці.
Ще одного перехожого з наркотиками у кишені затримали працівники сектору дільничних інспекторів міліції. Ним виявився 29-річний місцевий мешканець.
Тепер обом чоловікам доведеться відповідати згідно з чинним законодавством.
Інна ВОВЧЕНКО, ст.лейтенант міліції