Назустріч 71-ій річниці визволення міста

Наближається пам’ятна дата в історії Новограда-Волинського — 71-а річниця від дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників. З цієї нагоди у ЗОШ №7 проводяться заходи, присвячені цій події.
У школі проходять екскурсії у багатому на експонати та важливі документи музеї, створеному колишнім викладачем школи, Почесним громадянином Новограда-Волинського Дідковським Володимиром Леонідовичем.
Частим гостем у школі є член президії міської організації ветеранів, підполковник у відставці Михайло Миколайович Наумець. Він бере активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді. Понад 13 років викладав він у цій школі воєнну справу. Це з його «легкої руки» щорічно до військових училищ поступало по 5-8 випускників школи, які служать сьогодні в Українській армії. Цього разу він завітав до учнів 11-А класу, де класний керівник Галина Олексіївна Овдіюк. У класі діє волонтерська група на чолі з Іриною Редькою. Учні відвідують ветеранів війни мікрорайону «Зелені» та ветеранів-вчителів школи, допомагають їм.
Михайло Миколайович розповів, що 26 років він прослужив в армії разом із колишніми фронтовиками, у яких вчився долати труднощі армійської служби, вчився майстерності та відповідальності за доручену справу. Фронтовики своїм прикладом, ставленням до своїх обов’язків формували в офіцерів та солдатів горде почуття захисника Вітчизни. Він розказав учням про оборону Новограда-Волинського у 1941 р. та визволення міста у новорічні дні 1944 року, про героїв, які віддали свої життя заради майбутнього прийдешніх поколінь.
«Ви стоїте майже на порозі дорослого життя і повинні готувати себе до майбутньої професії, — наголосив Михайло Миколайович. — Головне — це сила волі у досягненні своєї мети, щоб бути потрібним людям, своїм землякам».
В.Д.РОСЛЯКОВА