Четверта школа — кузня легкоатлетів

Четверта школа — кузня легкоатлетів

Новорічні свята для вихованців місцевої спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики розпочалися з успіхів на першості у Житомирі, що відбулася 17-18 грудня. Як розповів тренер Олександр Універсал, результати його вихованців дуже вагомі. Загалом участь у змаганнях брали близько 500 спортсменів у складі 9 команд з різних міст і районів Житомирської області.


Змагалися молодша, середня і старша вікові групи. З-поміж молодших вихованців перше місце серед бігунів на 300 м виборола Катерина Загрива з гімназії, третє — у Станіслава Тімборовського (СШ №4). У фіналі з бігу на 60 м друге місце здобув Володимир Корнійчук (СШ №4).
У середній групі з бігу на 800 м друге місце у Марини Бондарчук (СШ №4), а четверте — у Ольги Глушичко (ЗОШ №2). Наталія Прилуцька (ЗОШ №6) на дистанції з бігу на 60 м здобула друге місце, Володимир Коваленко (СШ №4) — третє, а Ярослава Нечипорук (СШ №4) — п’яте. У змішаній естафеті третє місце нашій команді принесли: Володимир Коваленко, Наталія Прилуцька, Артем Шинкарук та Юлія Заінчковська.
Вдало виступили члени збірної області з легкої атлетики серед юнацтва. Перше місце (біг на 100 м) та друге (біг на 60 м) — у Анастасії Марчук. Анастасія Бойко стала переможницею у бігу з бар’єрами на 60 м. Не дивно, що найбільше призерів — серед вихованців четвертої школи. Адже, за словами тренера Олександра Універсала, тут створена належна база для занять з легкої атлетики. Відтак на дистанції 800 м не було рівних Юлії Заінчковській, а третє місце у забігу на 1,5 тис. м — у Анастасії Ковальковської. Зараз легкоатлети збірної області готуються до наступних змагань. Зокрема, до чемпіонату області серед дорослих.
Юлія КЛИМЧУК