Замість новорічних іграшок — гирі на ялинці

Замість новорічних іграшок — гирі на ялинці

У світі гирьового спорту Олександр Дідовець зібрав, напевно, усі можливі нагороди. Але зупинятися і спочивати на лаврах — не для нього. Просто диву даєшся, як гармонійно у кремезному ветерані-гирьовику поєдналися богатирська сила, добре серце та усміхнена душа.
Олександр Миколайович невипадково є другом нашої редакції. Таких продуктивних «ньюзмейкерів» ще треба пошукати. Новин у тренера завжди вистачає: то його вихованці привезли чергові нагороди зі змагань, то він сам став рекордсменом і потрапив до Книги рекордів, то займається моржуванням... А останнім часом креатив із Дідовця сиплеться, наче сніг взимку. Торік чоловік зробив прапор України з цвяхів (ми про це вже писали у «Звягелі»), а днями змайстрував інший прапор — удвічі більший! Для цього силачеві довелося зігнути і з’єднати в одне ціле 240 металевих цвяхів.
Здавалось би, лягайте, Олександре Миколайовичу, на диван і дивіться собі «Новорічний вогник». Але яке там — він зробив ялинку з… гир! Як сказав його друг Юрій Дробот: «Це треба бути Дідовцем, щоб таке зробити!».
Металевий каркас допоміг виготовити спонсор — підприємець Віктор Баранніков, разом зі своїм колективом. Загальна вага ялинки — 100 кілограмів, а замість іграшок на ній — колекційні старовинні гирі, розфарбовані у жовтий і блакитний кольори. Нагадаємо, наш земляк вже багато років збирає колекцію з гир. Є серед них як спортивні, так і старовинні — литі, царські, вага яких вимірюється фунтами і пудами. Схожих колекцій в Україні є сьогодні лише три, окрім Новограда, — ще у Полтаві та Житомирі.
Зараз експонати унікальної колекції прикрашають новорічне диво в оселі Дідовця. Замість традиційної гірлянди на ялинці, як гадаєте, що? Серпантин із цвяхів, закручених у сердечка! А ще гирьовик каже, що власноруч міг би наплести металеві броньовані сітки для усіх танків на озброєнні української армії — аби захистити українських воїнів від ворожих снарядів… Ось такі у нашому місті є богатирі!
Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА