Міліція просить громадян повідомляти про відомі їм місця реалізації курильних сумішей

За переконанням експертів, так звані «спайс-мікси», «курильні пахощі» та ін. — реальна загроза розвитку здорової нації. Правоохоронці попереджають про небезпеку і звертаються до жителів Звягельщини із пропозицією об’єднати зусилля у боротьбі з новоявленим психотропом.
Останнім часом у молодіжних колах можна почути розмови про ефект ужитку таких собі «спайс-міксів». Зазвичай мова йде про засіб для підвищення настрою й появи нових відчуттів. «Спайс-мікс» — це трав’яна суміш, до складу якої входять різні компоненти у різних пропорціях. Усе нібито й на основі рослин, які не підпадають під жоден забороняючий перелік, проте лабораторні дослідження свідчать про можливу обробку зілля штучними препаратами. Тому, у результаті вживання «спайс-міксів», у людини можуть розвинутись психологічна й фізіологічна залежність, різні психічні розлади — психози, депресивні й істеричні стани, а в окремих випадках ефект від куріння такої суміші може призвести навіть до фатальних наслідків.
Тож нині правоохоронні органи активізують роботу щодо попередження розповсюдження серед населення сумнівних і небезпечних рослинних міксів для куріння. Відтак міліція звертається до жителів району: якщо вам стали відомі місця можливої реалізації курильних сумішей на Житомирщині, повідомте про це за номерами телефонів: (04141) 5-22-25 або 102 (цілодобово).