Дільничний інспектор міліції затримав злодійкуватого квартиранта

За лічені години дільничний інспектор Новоград-Волинського міськвідділу міліції розшукав та затримав крадія. Чоловік викрав у 72-річної власниці будинку, де тривалий час проживав, банківську картку та зняв з неї майже 8000 гривень.
До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася літня жителька одного з населених пунктів райцентру. Пенсіонерка розповіла, що мала у користуванні банківську картку, на якій зберігала усі свої заощадження. Та коли заявниця вирішила зробити чергову банківську операцію, то своїх електроних грошей не виявила — кредитку викрали.
На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Провівши низку оперативних заходів, правоохоронцям вдалося з’ясувати обставини події. До того ж, дільничний інспектор знав майже кожного місцевого мешканця. Правоохоронець пригадав, що у бабусі тривалий час проживав квартирант, до якого вона ставилась наче до рідного сина. Орендар не тільки сплачував бабусі за кімнату, а і допомагав їй по господарству. У ході розмови дільничний інспектор детально розпитав пенсіонерку про чоловіка. Як з’ясувалося, він днями виїхав з будинку. Це видалось правоохоронцю підозрілим, а відтак він взявся встановлювати його особу та нинішнє місце перебування.
Винаймачем житла виявився 37-річний чоловік, родом із сусіднього населеного пункту. Там правоохоронці його і відшукали. Чоловік одразу зізнався у скоєному і розповів про усі деталі злочину. Він знав, що господиня має кругленьку суму грошей, які тримає на кредитній картці. До того ж, місце, де вона її зберігала, не було таємним. Бонусом для злодія стала і записка з пін-кодом, що знаходилась поряд із карткою. Відтак, скориставшись банкоматом, він безперешкодно зняв усі заощадження старенької, частину з яких витратив на власні потреби, а решту довелося повернути власниці.
— Нині за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. «Чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу або громадських робіт, виправних робіт, арешт або позбавлення волі на строк до трьох років», — прокоментував начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області