На Звягельщині правоохоронці разом із громадою не дозволили втекти розбійнику з місця злочину

Днями на одній із вулиць міста Новограда-Волинського невідомий зловмисник, погрожуючи звягельчанину ножем, силою відібрав у нього гаманець. Втім, далеко втекти зі здобиччю йому не вдалося. Розбійника затримали працівники відділу Державної служби охорони.
Того ранку 25-річний житель м.Новоград-Волинський повертався додому після робочої зміни. На одній із вулиць дорогу йому раптом загородив якийсь чоловік, обличчя якого було приховане за чорною маскою з прорізами для очей. Погрожуючи ножем, зловмисник почав вимагати, аби чоловік віддав йому усі цінні речі. Як тільки гаманець із грошима опинився у руках негідника, він кинувся навтьоки.
На щастя, на допомогу вчасно підоспів черговий наряд працівників Державної служби охорони, які знаходилися неподалік і миттєво відреагували на повідомлення про злочин від перехожих, які стали очевидцями події. Спільними зусиллями зловмисника було затримано.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського міськвідділу міліції. Затриманим виявився 30-річний житель району, який раніше уже неодноразово мав проблеми із законом. Під час поверхневого огляду у нього вилучили речові докази причетності до вчиненого злочину — гаманець з грішми, ніж і чорну маску, що насправді виявилася спортивною шапочкою, в якій чоловік самостійно виробив прорізи для очей.
За чинним законодавством, чоловікові може загрожувати ув’язнення строком до семи років.
Правоохоронці ж нагадують громадянам, що вуличні злочини — грабежі, розбійні напади, хуліганства — це ті види протиправних діянь, які важливо розкрити «за гарячими слідами». Тож, якщо раптом з вами трапилася будь-яка неприємність — не зволікайте, а одразу телефонуйте до міліції. Телефон 102 працює цілодобово. Реакція на всі ваші повідомлення буде негайною та адекватною ситуації, що склалася.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області