Вивчення іноземних мов для усіх: від малят — до працівників міжнародних компаній

Вивчення іноземних мов для усіх: від малят — до працівників міжнародних компаній

У МІСТІ ВПЕРШЕ СТВОРЕНО ЦЕНТР ІНОЗЕМНИХ МОВ!
Вивчати іноземні мови цікаво і зручно, починаючи з 3-річного віку. Цю ідею з великого міста привезла до нас Ганна Мельчаєва. У великих містах давно вже нікого не дивують подібні сучасні центри, адже знати іноземну сьогодні особливо престижно. Саме в одному з таких центрів 3-річна донечка Ганни вивчала англійську, лише за декілька місяців освоївши мову досить добре. А переїхавши у Новоград, Ганна розчарувалася, що подібних закладів тут досі немає. Тому одразу взялася втілювати цікавий проект зі створення Центру іноземних мов для дітей і дорослих. Сьогодні він уже розпочав роботу, має назву «STAR ENGLISH». Наразі тут вивчають англійську та польську мови, і центр має успіх серед новоград-волинців.

— Ганно, чим плануєте зацікавити городян?
— Навіть у невеликих містах сьогодні люди потребують нових ідей, що дозволяють йти у ногу з часом. Тому реагують, коли отримують цікаві і корисні ініціативи. Девіз нашого центру: «У «STAR ENGLISH» заговорити англійською мовою — легко!». І ми, відповідно, намагаємося побудувати свою роботу. У нас є групові та індивідуальні заняття, на яких використовуємо сучасні методи і технології.
— Що саме відрізняє ваш центр від звичних занять із вивчення іноземних мов?
— Ми залучаємо до роботи кваліфікованих викладачів, які мають досвід спілкування з іноземцями-носіями мови. Вони використовують у роботі як власні ефективні методики, так і методики, розроблені науковими центрами. До речі, усі заняття проводяться виключно англійською мовою (навіть для початківців), що створює ефект «занурення» у мовне середовище. У подальшому плануємо тури за кордон — поїздки для наших учнів для спілкування з іноземцями. Високий результат навчання досягається завдяки активній мовленнєвій практиці, поєднанню різних форм діяльності під час занять. Це і робота з навчальними посібниками, і використання аудіо- та відеоматеріалів, і рольові ігри, і творчі проекти. Прагнемо, щоб заняття були не лише ефективними, але й цікавими. Тому максимум уваги і дружнє ставлення до клієнтів є обов’язковими у нашому центрі.
— У школах зараз з 1 класу, починають вивчати англійську. Ви пропонуєте ще раніше, з 3-річного віку. Хіба дітям у цьому віці більше до вподоби вчитися?
— Саме цей вік — унікальна можливість для ефективного вивчення англійської мови. Для цього використовуємо доступну і цікаву ігрову форму, постійну зміну видів діяльності на уроці. Разом із роботою над підручниками, співаємо англійською мовою, малюємо, ліпимо, граємо у рухливі ігри, проводимо конкурси, святкові заходи. Тобто, перетворюємо вивчення мови у захоплюючі творчі заняття.
— На який результат у навчанні дошкільнят можна сподіватися?
— Це слухова адаптація до мови, тренується правильна вимова, відпрацьовуються навички побудови елементарних діалогів, відбувається початкове знайомство з граматикою. Вже на цьому етапі дитина вчиться розуміти англійську мову і говорити нею.
— У вас є заняття для школярів. А яким чином відбувається поділ на групи для дітей різного шкільного віку?
— З урахуванням віку та знань учня. Основні завдання у навчанні учнів — це постанова правильної вимови, розвиток читання та письма англійською мовою, поповнення словникового запасу. І, найголовніше, практика спілкування англійською мовою. Усе це дозволяє не лише ліквідувати проблеми у знаннях з базовою чи поглибленою шкільними програмами, але й створити хорошу базу для використання отриманих знань у майбутньому — у побутових або професійних цілях.
— А що пропонуєте дорослим?
— Пропонуємо два основних напрямки. По-перше, це — загальна розмовна мова (General English). Мета цього напрямку — надати базові знання (постановка правильної вимови, розвиток навичок читання, письма, слухового сприйняття мови, засвоєння лексики за темами, вивчення граматичних структур) та інтенсивну практику спілкування. Це допомагає людям подолати психологічний мовний бар’єр і навчитися активно використовувати англійську мову у повсякденному житті.
Другий напрямок — це англійська мова ділового спілкування (Business English). Цей курс буде цікавий тим, хто співпрацює з іноземними компаніями, або працює у міжнародних фірмах. Також — студентам і випускникам ВНЗ, початківцям кар’єри.
— Який графік занять і скільки коштує навчання у центрі?
— Базові заняття проводяться двічі на тиждень. Для малечі від 3 до 7 років заняття тривають 50 хвилин, для школярів (1-11 кл.) — годину, для дорослих — 1 год. 10 хв. Поки діти займаються, їхні батьки мають можливість від «STAR ENGLISH» сходити на безкоштовний чай у «Новий Град». Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: (098) 800-05-99 Ганна Володимирівна. Або за адресою: вул.Героїв Майдану, 3, 4-й поверх, 21 кабінет. Запрошуємо до нас усіх, хто бажає цікаво та ефективно вивчати мови!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА