Затримали молодика, який кинув вибухівку на територію сусідського подвір’я

Днями до чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 48-річний мешканець одного з населених пунктів району і заявив, що поблизу його житлового будинку стався вибух.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Організувавши комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення особи, причетної до скоєння даного злочину, співробітникам сектору карного розшуку вдалося розшукати зловмисника. Ним виявився 23-річний місцевий мешканець. Молодик зізнався, що з хуліганських мотивів кинув на територію домоволодіння заявника вибуховий предмет — тротил. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, значних пошкоджень майну не завдано також.
Відомості за даним фактом внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України. Відповідно до вказаної статті, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області