Бартерну схему — самогон в обмін на металобрухт — зупинила міліція

Бартерну схему — самогон в обмін на металобрухт — зупинила міліція

В одному із сіл Червоноармійського району міліціонери виявили підпільний пункт прийому брухту чорних металів. А коли провели у будинку санкціонований обшук, то вилучили ще й самогонний апарат і закваску.
У ході профілактичних заходів правоохоронці дізналися, що в одному з сіл Червоноармійського району діє підпільний пункт прийому металобрухту. Щоб перевірити отриману інформацію, міліціонери опитали чимало місцевих жителів і сільського голову, а також провели візуальне спостереження за вказаним будинком.
З’ясувалося, що 39-річний чоловік, житель того ж села, приймає у населення брухт чорних металів, не маючи на це жодних дозвільних документів, натомість оплату здійснює… горілкою власного виробництва.
Отримавши підтвердження протиправної діяльності, працівники міліції провели санкціонований обшук у домоволодінні ймовірного правопорушника. Було виявлено понад півтонни металобрухту і ваги для його зважування, а також вилучено 70 літрів самогонної закваски і самогонний апарат.
Розслідування кримінального провадження за скоєне правопорушення, передбачене ч.1 ст.213 (Порушення порядку здійснення операцій із металом) Кримінального кодексу України продовжується. Підприємцю-нелегалу загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 1500 неоподатковуваних доходів громадян або громадські роботи від 100 до 200 годин. Доведеться відповідати також і за незаконне виготовлення самогону.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області