Житомирський футболіст став кращим гравцем року в Україні

Житомирський футболіст став кращим гравцем року в Україні

Попри те, що Житомирщина вже тривалий час не представлена жодною професійною командою на футбольній мапі України, уродженець Житомира Руслан Малиновський став гравцем року в Україні у віковій категорії до 21 року. Про це повідомляє сайт УЄФА.
Півзахисник луганської «Зорі», який у нинішньому міжсезонні може приєднатися до донецького «Шахтаря», став лауреатом конкурсу «Золотий талант України». За результатами опитування, в якому беруть участь відомі тренери, експерти, журналісти і вболівальники, Руслана Малиновського визнали кращим молодим футболістом країни в категорії до
21 року.
Ще навесні 2014-го Малиновський, повернувшись у «Шахтар» із оренди у «Севастополі», не мав у активі жодного матчу у Прем’єр-лізі. Однак, після переходу в «Зорю», здобувши прихильність і довіру тренера луганчан Юрія Вернидуба, справи півзахисника пішли на краще. У своїх перших п’яти іграх в елітному дивізіоні Малиновський тричі відзначився голом, отримав виклик до національної молодіжки, якій допоміг дістатися до стикових ігор «Євро-2015».
«Технічний, координований вихованець житомирського футболу, який сміливо бере ініціативу у свої руки, володіє поставленим ударом із лівої, вже до кінця року був включений Михайлом Фоменком у розширений список кандидатів до збірної України. У складі «Зорі» Малиновський встиг дебютувати і в Лізі Європи УЄФА, де ледве не став головним героєм матчу-відповіді з «Фейєноордом», коли луганчани відігралися після рахунку 0:3, але все ж у підсумку поступилися — 3:4», — повідомляє сайт УЄФА.
Малиновський Руслан Володимирович народився 4 травня 1993 року в Житомирі. Амплуа — півзахисник. Вихованець Академії донецького «Шахтаря». Переможець першої ліги чемпіонату України 2012/2013. Збірна України: юніорська — 6 (один гол), молодіжна — 6 ігор.
Перші футбольні ази опанував у рідному Житомирі. Потім був запрошений селекціонерами до Академії ФК «Шахтар». Закінчивши навчання, два роки грав у другій українській лізі у складі «Шахтаря-3». Восени 2012 року прийняв запрошення перейти у клуб першої ліги ПФК «Севастополь», з яким став переможцем турніру. Сезон 2013/2014 також починав у ПФК «Севастополь». В основному складі севастопольської команди так і не дебютував у матчах Прем’єр-ліги, граючи лише за молодіжний склад (12 матчів, 1 гол). Після завершення орендної угоди між «Шахтарем» і «Севастополем» повернувся у Донецьк, після чого на початку 2014 року перейшов до луганської «Зорі» на правах оренди. Вважається одним із перспективних молодих футболістів України.
За матеріалами Інтернету