Правнучка Івана Франка відвідала Новоград

Правнучка Івана Франка відвідала Новоград

16 січня у Музеї родини Косачів відбулася зустріч із правнучкою Івана Франка — Олесею Мирославівною Франко.
Олеся Мирославівна походить зі славної Франкової родини: вона є правнучкою Онуфрія Франка, рідного брата Великого Каменяра. Родичка відомого письменника, поета, родом із Калуша. Вона — поетеса, музикант, викладач фортепіано і активна громадська діячка, яка продовжує справу Каменяра.
Вітали своїми колядками та щедрівками почесну гостю два відомі в місті гурти — «Мальви» та «Ордана».
Олеся Мирославівна розповіла присутнім про свої корінні зв’язки з Іваном Франком. Також вона підготувала виступ зі своїми учнями-артистами. Гості з Калуша колядували та грали на піаніно, чим вразили та захопили публіку.
Присутні мали можливість оцінити презентацію збірки поезій Олесі Франко «Істина життя», що вийшла 2014 року в Києві. У книжку увійшли вірші, в яких авторка доносить до читачів свою любов до близьких їй людей — матері Марії та батька Мирослава з родини Франків; до рідної землі, до друзів у житті; до колег по роботі.
На зустрічі був присутній і відомий київський художник Йосиф Борисович Сташинський, який є майстром надзвичайно творчого жанру — архітектура в мініатюрі. Свої картини він виготовляє із сірників, за що його ім’я заслужено занесено у Книгу рекордів Гіннеса. Саме він допоміг видати Олесі Франко свою першу збірку.
Відвідувачі та гості помітили неймовірну схожість у зовнішніх рисах між Олесею Мирославівною та Іваном Яковичем, незважаючи на покоління.
Зустріч подарувала відвідувачам нові знання, гарний настрій та естетичну насолоду. Задоволеними залишилися і гості з Калуша, і мешканці нашого міста, які завітали на зустріч.
Людмила ПЕТРУК