У лісах Житомирської області до весни підрахують кількість лосів, оленів, зайців та лисиць

За результатами останнього обліку, що здійснювався на початку 2014 року, на даний час у мисливських угіддях Житомирської області нараховується близько 26,9 тис. голів диких копитних та 81,2 тис. основних мисливських видів хутрових тварин, в тому числі: лося — 2,1 тис. голів; оленя європейського — 1000 голів; оленя плямистого — 274 голови; козулі — 16,1 тис. голів; кабана — 7,4 тис. голів; зайця русака — 46,1 тис. голів; лисиці — 5,1 тис. голів. Про це повідомила прес-служба державної екологічної інспекції у Житомирській області.
Також у мисливських угіддях Житомирщини нараховується близько 285,5 тис. голів різних видів пернатої дичини.
Мисливське господарство в Житомирській області ведуть 82 користувачі мисливських угідь. З них державної власності всього 19, а всі інші — колективної та приватної. Загальна площа закріплених мисливських угідь області становить 2 млн. 181,8 тис. га.
З метою забезпечення визначення чисельності мисливських тварин та раціонального використання мисливської фауни у відповідності до ст.26 Закону України «Про тваринний світ», ст.30 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», всі користувачі мисливських угідь Житомирської області щорічно в період до 1 березня проводять облік чисельності мисливських тварин (копитних і хутрових звірів).
Державною екологічною інспекцією у Житомирській області, з метою здійснення дієвого державного контролю за станом охорони, використання, відтворення тваринного світу, в поточному році розроблені та будуть здійснені відповідні заходи щодо належного і достовірного обліку мисливських тварин суб’єктами господарювання, об’єктивного затвердження лімітів добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів у сезоні полювання 2015-2016 років, встановлення відповідності фактичної чисельності мисливських тварин до минулорічних первинних матеріалів обліків.
Реалізація зазначених заходів дасть змогу не допустити погіршення стану мисливських угідь, перевищення лімітів та норм спеціального використання мисливських тварин, приховування та спотворення інформації про стан, чисельність та обсяги добування звірів, — інформує прес-служба з посиланням на заступника начальника Сергія Зибалова.
Житомир.info