У містах області з’являться алеї пам’яті героїв, а в Новограді — відкрито пам’ятний знак

У містах області з’являться алеї пам’яті героїв, а в Новограді — відкрито пам’ятний знак

У день Соборності України, 22 січня, відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку борцям за волю України. Знак, що являє собою кам’яний хрест, встановлено у Сквері Слави. На урочистий мітинг з нагоди цієї події зібралася небайдужа громадськість міста. Городяни вшанували героїв, котрі полягли за Україну в ході подій Революції гідності та збройного протистояння на Сході України. Під час виступів присутнім нагадали про історичну важливість Дня Соборності України, прозвучали заклики до єдності у цей вкрай важкий для країни період.
Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у Житомирі та інших містах області можуть з’явитися алеї пам’яті Героїв України, а в Києві — відповідний Меморіальний комплекс.
Від початку революційних подій в Україні, які згодом вилилися у збройний конфлікт на Сході держави, Житомирщина в цілому й Новоград-Волинський край зокрема, втратили не один десяток патріотів. Під час брифінгу з питань мобілізації, відповідаючи на запитання журналістів, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський назвав наступні цифри: у ході проведення антитерористичної операції на Сході країни загинуло 104 жителі Житомирської області, 37 — досі перебувають у полоні, 62 — вважаються зниклими безвісти.
Тим часом лише протягом останнього тижня ще у двох районах Житомирської області прощалися із загиблими бійцями 30-ї бригади.
15 січня у Коростенському районі поховали бійця Новоград-Волинської механізованої бригади, який загинув на Сході України ще у серпні 2014 року. А в неділю, 18 січня, у Ємільчинському районі провели в останню путь ще одного бійця цієї ж бригади.
Олег БРЮХАНОВ
фото Сергія ЩУРУКА