Триває реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2015 року

5 січня розпочалася реєстрація осіб, які виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. Нагадаємо, що ЗНО є обов’язковою формою іспиту для осіб, які вступатимуть до вищих навчальних закладів України в 2015 році. Майбутні абітурієнти мають пройти процедуру попередньої реєстрації на ЗНО та подати реєстраційні документи до 20 лютого.
Перелік навчальних предметів, з яких особи (які виявили бажання вступати до ВНЗ України в 2015 році) проходитимуть ЗНО, наступний: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, російська мова, англійська мова, німецька мова, французька мова, іспанська мова.
У 2015 році, у зв’язку із проведенням загального тестування з української мови, що відбудеться 24 квітня, реєстрація учасників здійснюватиметься за дещо зміненою процедурою. Кожен зареєстрований учасник ЗНО матиме право на складання тестів не більше, як із чотирьох предметів. Перелік навчальних предметів кожний учасник ЗНО обирає самостійно, залежно від того, яку спеціальність він бажає отримати у ВНЗ.
Прохання до абітурієнтів та їх батьків: відповідально та спільно здійсніть обгрунтований вибір предметів, бо влітку це буде робити пізно.
ЗНО з української мови і літератури традиційно буде обов’язковим для всіх абітурієнтів, які бажають здобувати вищу освіту. Результати ЗНО з української мови і літератури одночасно будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників старшої школи. Вони визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови.
20 січня 2015 року Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти надіслав перші сертифікати ЗНО особам, які зареєстровані для участі в ЗНО 2015 року.
Докладніше про порядок реєстрації на ЗНО-2015 — на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти (http://testportal.gov.ua), Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти (http://vintest.org.ua), ІМЦ управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради (http://nv-imc.edukit.zt.ua).
У місті працює «гаряча телефонна лінія» «ЗНО-2015» за телефоном: 5-50-72, або можна отримати консультації фахівців Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти: (0432) 65-65-35.
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач ІМЦ