Із коштами для ДЮСШ з місцевого бюджету проблем не буде, — стверджує ОДА

На Житомирщині не буде серйозних проблем із переведенням ДЮСШ, які раніше утримувалися на кошти Фонду соціального страхування, на фінансування з місцевого бюджету. Про це міністра молоді та спорту Ігоря Жданова запевнив заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута під час селекторної наради, яка відбулася 20 січня в Кабінеті Міністрів України, — повідомляє «Спортивний Житомир».
Основною темою наради був стан фінансування ДЮСШ фізкультурно-спортивних товариств, які раніше повністю або частково фінансувалися за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, а з 2015 року в рамках децентралізації влади мають фінансуватися з обласних, районних та місцевих бюджетів.
— На Житомирщині існує 49 дитячо-юнацьких шкіл. Із них лише шість утримувалися за рахунок Фонду соціального страхування. Дві школи обласного підпорядкування ми вже взяли на фінансування з обласного бюджету. Відповідна робота з місцевими бюджетами проведена. Ситуація загалом непогана. Я сподіваюся, що при прийнятті місцевих бюджетів питання з фінансуванням шкіл ми закриємо. Великих проблем ми не бачимо, бо певна зацікавленість на місцях щодо збереження цих шкіл є, і ми зі свого боку надаватимемо підтримку, — запевнив Ярослав Лагута.
Житомир.info