Запроваджено транспортний податок: за трилітровий об’єм двигуна — 25 тисяч гривень

Прийнято рішення міської ради від 22.01.15 р. №696 «Про транспортний податок», згідно з яким встановлено на території міста ставку транспортного податку у розмірі 25000 грн., з розрахунку на календарний рік, за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі. Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування, відповідно до пункту 3 цього рішення.
Податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку фізичними особами та відповідні платіжні реквізити надсилаються платникам податку Новоград-Волинською об’єднаною державною податковою інспекцією (далі — ОДПІ) до 1 липня звітного року. Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником, починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. ОДПІ надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності. Платники податку — юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають в ОДПІ декларацію за встановленою формою з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року, податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником — починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт. За об’єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно до кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування. Строки сплати податку: для фізичних осіб — протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення; для юридичних осіб — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, який настає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. Контроль за правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати транспортного податку здійснюється ОДПІ. Дане рішення набирає чинності з моменту його офіційного оприлюднення.