У Новограді запроваджено посилені заходи безпеки

Під час оперативної наради із заступниками міського голови, керівниками правоохоронних органів із питань мобілізаційної та правоохоронної роботи, що відбулася 27 січня, міський голова Володимир Загривий дав низку доручень щодо посилення заходів безпеки в місті. Володимир Іванович наголосив, що основна мета — чітко визначити перелік заходів, спрямованих на проведення четвертої хвилі часткової мобілізації, на захист жителів міста, охорони стратегічних об’єктів та запобігання проявам сепаратизму і тероризму.
У м.Новоград-Волинський, як і в Україні, проведено низку заходів щодо визначення завдань відповідно до введеного Урядом режиму надзвичайної ситуації в Україні. Відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження №47-р про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні. Уряд України прийняв рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей та режиму посиленої безпеки на території Житомирщини. Як зазначив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на виїзному засіданні Кабміну в ДСНС у понеділок у Києві, це зроблено з метою повної координації всіх органів влади для забезпечення безпеки громадян та цивільного захисту населення.
Для забезпечення безпеки громадян і захисту найважливіших об’єктів інфраструктури міста, на підставі розпорядження голови обласної державної адміністрації, прийнято розпорядження міського голови «Про затвердження міського оперативного штабу», який очолює міський голова Володимир Загривий. До складу штабу увійшли заступники міського голови, представники силових структур та керівники підприємств, установ та організацій, які забезпечують життєдіяльність міста. Оперативний штаб проводитиме з представниками силових відомств щоденні наради для координації роботи з безпеки громадян, здійснюватиме посилений контроль за режимом роботи стратегічних об’єктів, транспортного комплексу, життєзабезпечення та житлово-комунального господарства, а також місць масового перебування людей.
Протягом двох днів, спільно з працівниками державної надзвичайної служби, буде проведено обстеження приміщень житлового і нежитлового фонду, придатних для укриття населення.
Міська влада звертається до мешканців міста з розумінням, толерантністю ставитись до вжиття заходів режиму підвищеної готовності. Бути уважними, пильними, а в разі виявлення підозрілих предметів, залишених без нагляду, чи осіб із підозрілою поведінкою, негайно інформувати працівників міліції за телефоном: 102, службу з надзвичайних ситуацій: 101 або чергового міської ради: 5-25-83.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради