Служив — як справжній офіцер, загинув — як герой

Служив — як справжній офіцер, загинув — як герой

Вже вкотре громада Новограда-Волинського схиляє свої голови у глибокій скорботі. Знову найкращі сини рідного краю віддають свої життя за мир і спокій наступних поколінь, за територіальну цілісність і незалежність рідної землі.
\"Служив

27 січня, щоб провести в останню дорогу, попрощатися зі справжнім патріотом, заступником командира 10-го окремого мотопіхотного батальйону, підполковником Карпенком Василем Васильовичем, у Будинку офіцерів зібралися представники міської і районної влади, громадсько-політичних організацій, військові побратими, рідні та близькі загиблого та просто небайдужі новоград-волинці.
Василь Карпенко — родом із м.Овруч, проте саме у Новограді-Волинському він присвятив своє життя військовій справі. Довгий час був командиром окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Після оголошення першої хвилі мобілізації та формування 10-го батальйону територіальної оборони Житомирської області (зараз — 10-й окремий мотопіхотний батальйон), добровольцем прийшов підтримати земляків у боротьбі проти агресора. Завдяки своєму великому життєвому та військовому досвіду, проводив бойову підготовку новобранців, багато чого зробив для формування батальйону.
Під час антитерористичної операції на Сході України виконував свій військовий обов’язок у Херсонській області, на Арабатській стрілці, в с. Чонгар. Героїчно загинув 17 січня 2015 року у бою під Докучаєвськом (Донецька область).
Поховали героя на міському кладовищі, що по вулиці Чехова, в секторі для почесних поховань «Алея слави». У нього залишилася дружина та дві дорослі доньки.
У пам’яті тих, хто був знайомий із Василем Карпенком, він назавжди залишиться гідним прикладом офіцерської честі та доблесті. Вічна пам’ять і слава герою України!
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради