Прокуратурою проведено координаційну нараду

Відповідно до ст.10 Закону України «Про прокуратуру», Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів на тему: «Стан запобігання і протидії злочинності та корупції у місті Новограді-Волинському та районі упродовж 2014 року».
Обговоривши стан протидії злочинності та корупції в місті Новограді-Волинському та районі, координаційна нарада зазначила, що працівниками правоохоронних органів спільно з органами влади та місцевого самоврядування впродовж 2014 року вжито заходи, спрямовані на попередження злочинів, їх розкриття, що сприяло зниженню криміногенної обстановки та покращанню функціонування правоохоронної системи.
Водночас ефективність роботи правоохоронних органів задля зміцнення законності та правопорядку в місті та районі ще не повною мірою відповідає вимогам сьогодення і потребує подальшого удосконалення співпраці.
Зокрема, залишається високою аварійність і травматизм на дорогах, потребує покращання індивідуально-профілактична робота із раніше засудженими особами, неповнолітніми, схильними до вчинення правопорушень. Неефективною залишається діяльність щодо розшуку осіб, які ухиляються від слідства, суду та безвісти зниклих. Не відбулося позитивних зрушень у сфері запобігання та протидії корупції.
Учасниками наради звернуто увагу на недоліки у роботі та прийнято постанову, якою передбачено вжиття спільних заходів, спрямованих на подальші скоординовані дії та підвищення ефективності щодо запобігання і протидії злочинності та корупції.
Г.ГРЕСЬКО, Новоград-Волинський міжрайонний прокурор, радник юстиції