Хроніка 8/2015

ПЕРЕД СУДОМ ПОСТАНЕ ОРГАНІЗОВАНЕ ЗЛОЧИННЕ УГРУПУВАННЯ
Слідчими Житомирщини завершено розслідування та направлено до суду матеріали відносно чотирьох жителів області, які упродовж півроку розукомплектовували залізничне полотно.
У ході досудового розслідування встановлено, що організатором злочинної діяльності був 46-річний житель обласного центру, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Чоловік залучив до угрупування двох 30-ти та 31-річних житомирян, також їм допомагав 48-річний уродженець Ємільчинського району.
Схема злочину полягала у демонтажі комплектуючих обладнання залізничної колії та подальшому їх транспортуванні до місця порізки. Усі металеві частини згодом опинялися у пунктах прийому металобрухту.
На даний час чоловіки обвинувачені у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 (Крадіжка, вчинена організованою групою), за яке визначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

ЖИТОМИРСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ ГРУПУ ЗАЇЖДЖИХ КРАДІЇВ
Під час спільного патрулювання на одному із стаціонарних постів на в’їзді до обласного центру працівники ДАІ та спецпідрозділу громадської безпеки зупинили підозрілий автомобіль. У ході огляду у водія та пасажирів вилучили ювелірні вироби та продукти харчування, щойно викрадені з будинків жителів приміського села.
Окрім того, номерні знаки на автівці виявилися чужими, а справжні — керманич чомусь возив у багажнику. Також в автомобілі правоохоронці виявили і специфічні інструменти. Відтак експерти з’ясовують, чи, бува, не ними вони користувалися, аби відтискати вікна та потрапляти до чужих помешкань.
Усіх чотирьох чоловіків було затримано. Вони виявилися жителями Молдови, віком від 25 до 54 років. Нині, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, триває перевірка всіх обставин. Законодавством таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

НА ЖИТОМИРЩИНІ — РЕЗОНАНС: МАТИ ВБИЛА СВОЮ ДИТИНУ
До дільничного інспектора міліції Чуднівського РВ звернулись жителі одного з сіл району, які розповіли, що донедавна бачили місцеву 35-річну жінку з явними ознаками вагітності. А от уже кілька днів, як вона нібито народила, проте немовляти в її оселі немає.
Щоб перевірити отриману інформацію, до населеного пункту прибула слідчо-оперативна група райвідділу міліції. У ході з’ясування обставин було встановлено, що жінка дійсно була вагітною, однак на початку лютого при настанні пологів до медичного закладу не зверталась, а народила самостійно вдома. За її словами, дитина була мертвою, і вона, загорнувши тіло в пакет, закопала його в лісосмузі.
Як повідомив начальник Чуднівського РВ УМВС Житомирщини Анатолій Корнієць, достовірність цієї версії розвитку подій нині ретельно перевіряють правоохоронці. На місці поховання експерти виявили тіло новонародженого хлопчика без видимих тілесних ушкоджень. Наразі призначено низку експертиз для встановлення істинних причин смерті дитини.
«Рупор Житомира»