Знайти «зірку» допоміг відеозапис пограбування

Навіть не здогадуючись про це, 25-річний житель Новоград-Волинського району став головним героєм короткометражної стрічки про викрадення речей із чужої автівки. Однак, замість світової слави, участь у зйомках обернулася для нього кримінальною відповідальністю.
Того дня невідомий чоловік опинився на автостоянці поблизу одного з маркетів райцентру. Приглядався недовго, аби не привернути до себе зайвої уваги. Тож, вибравши перший-ліпший автомобіль, власник якого пішов за покупками до магазину, відкрив ломом дверцята і за декілька хвилин обчистив автівку, заволодівши відеореєстратором, акумулятором і домкратом.
— Слідчо-оперативна група Новоград-Волинського міськвідділу прибула на автостоянку і провела необхідні першочергові дії, направлені на оперативне розкриття злочину, — розповідає начальник міліції району Сергій Рябошапка. — У рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження працівники міліції, серед іншого, вилучили з торговельного закладу записи із зовнішніх камер відеоспостреження, завдяки яким вдалося швидко встановити особу зловмисника.
Хоча цей відеозапис набув популярності лише у вузьких колах правоохоронців та інших зацікавлених осіб, «слава» не оминула головного героя. Міліціонери швидко упізнали його (відомого, до речі, за низкою інших подібних кримінальних стрічок з його участю). Знайти «зірку» виявилося нескладно: слава несподівано застала його за місцем проживання. Поцуплених з автівки речей чоловік таки встиг позбутися. Куди саме — нині встановлюють слідчі, як і участь «зірки» детективного жанру в інших подібних кримінальних історіях.
Після закінчення досудового розслідування, відкритого за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, з короткометражною стрічкою та низкою інших речових доказів ознайомляться й судді. Втім, овацій чоловік навряд чи дочекається, натомість, відповідно до чинного законодавства, «гонораром» для нього може стати сплата штрафу, громадські чи виправні роботи, піврічний арешт або ж позбавлення волі строком до трьох років.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант