«Звягель-OPEN» збирає друзів і встановлює рекорд

«Звягель-OPEN» збирає друзів і встановлює рекорд

Спортивні зали міського колегіуму ледве вмістили учасників та вболівальників восьмого за ліком турніру з карате «Звягель-OPEN», що традиційно проходить у Новограді-Волинському щороку, в лютому. Як зізналися організатори, кількість приїжджих команд перевершила їхні найоптимістичніші сподівання. Серед учасників — спортсмени з Київської, Харківської, Сумської, Житомирської, Львівської, Вінницької, Одеської, Миколаївської областей, а також дві команди у складі 15 чоловік із Білорусі. Тож не дивно, що відбувся рекорд — загалом 470 учасників, котрі представляли 29 клубів!
Змагання проходили у неділю, 15 лютого, і тривали з 9 до 21 години. На чотирьох татамі визначали кращих у своїх категоріях, починаючи із наймолодших, яким — лише по 8 років, до дорослих.
Чисельною об’єднаною командою постали місто Новоград-Волинський і район — 55 спортсменів. Попри конкуренцію, звягельчани, за свідченнями місцевих тренерів, виступили непогано, здобувши 5 перших, 3 других і 6 третіх місць. У загальнокомандному заліку — це четверте місце після трьох столичних «китів» карате — клубів «Сен-Бін» (9 чемпіонів), «Чемпіон» (8) і «Сьогун» (6).
Переможцями серед звягельчан стали Богдан Бондаренко (вікова категорія 10-11 років, вагова — до 32 кг), Максим Загривий (10-11 років, до 37 кг), Марія Ничипорук (10-11 років, до 40 кг), Микола Іванов (12-13 років, понад 52 кг) і Владислав Загородній (14-15 років, до 52 кг).
Поступившись лише у фіналах, срібними призерами завершили змагання Владислав Гаврилюк, Олександра Толченова і Сергій Семенчук. Причому, перші двоє в основний час поєдинку досягли нічиєї, проте, за рішенням суддівської колегії, перемоги були віддані їхнім суперникам.
Високу оцінку організаційному і спортивному рівню турніру дав Ігор Богдан, член президії Української федерації карате, колишній тренер збірної України, котрий традиційно для себе відвідав «Звягель-OPEN»: «Тут представлені всі вікові групи, і це є безсумнівним плюсом для змагань. Незважаючи на реалії сьогодення, велика кількість учасників приїхала зі Східної України. В цілому, турнір виріс за останні роки».
Тут приємно відзначити, що напередодні звягельських змагань молодіжна збірна України з карате, старшим тренером якої є наш місцевий тренер Петро Корнійчук, здобула рекордну за всі часи кількість медалей на чемпіонаті Європи — аж п’ять! Цього разу європейська першість проходила у Швейцарії, у першій декаді лютого. В активі українців — золото і чотири бронзи, що дозволило випередити збірну Росії і посісти дванадцяте місце у загальнокомандному заліку серед 47 країн. Щоправда, бували чемпіонати Європи, коли українська молодіжка пробивалася до десятки кращих, однак призерів тоді було менше.
«Зараз значно зросла конкуренція за місця у національній збірній, — розповів «Звягелю» тренер клубу «Січ» Вадим Рибачок. — Нашому місту стало важкувато конкурувати із потужними столичними і львівськими клубами. Втім, за підсумками останнього «Звягель-OPEN», можна розраховувати, що наші кращі вихованці поборються за право представляти Україну на чемпіонатах світу і Європи у наступному році».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА