В Орепах людей розважив «мирний батальйон»

В Орепах людей розважив «мирний батальйон»

НА ПІДТРИМКУ ВІЙСЬКОВИХ 95-Ї АЕРОМОБІЛЬНОЇ БРИГАДИ ВИСТУПИВ «ЛІСАПЕТНИЙ БАТАЛЬЙОН» — ГУРТ, ЯКИЙ ЗАПАЛЮЄ
Вони несподівано з’явилися на екранах телевізорів і вже встигли стати народними улюбленицями. Фурор цей колектив викликав на шоу «Україна має талант». Відтоді гурт «Лісапетний батальйон» назавжди змінив нашу українську естраду. «Модними» стали не лише оголені тіла, а й гумор і народні пісні. Саме своєю манерою виконання та незабутнім репертуаром гурт став родзинкою в українському шоу-бізнесі. На противагу традиційним «акулам української естради» вони дарують життєвий запал, незабутню енергетику, в незмінному атрибуті — народних костюмах. Наталія Фаліон є керівником двох гуртів: «Бабине літо», заснованому нею в рідному селі П’ятничанах у 1993 р., та «Забава» у Скалі-Подільській, Тернопільська область, де вона мешкає. Для участі в «Україна має талант» вони об`єдналися в один — «Лісапетний батальйон», якому дала назву сама Наталія.
Ці красиві та колоритні українські жіночки з гурту «Лісапетний батальйон» завітали до с.Орепи з благодійним концертом. У кожному місті, де виступав цей колектив, було справжнісіньке свято, в Орепи свято завітало 18 лютого. Концерт — організований волонтерами Тетяною та Олександром Нестеруками (громадське об’єднання «Сонячне сяйво»).
За словами лідера «Лісапетного батальйону» Наталі Фаліон, виступ гурту спрямований на те, щоб внести нотки позитиву у життя людей, яких сьогодні оточують переживання та війна. Колектив завжди намагається хоч трохи, але відволікти від подій, що зараз відбуваються в Україні. Свій виступ розпочали зі слів лідера «батальйону»: «Дорога Україно! Я завжди тішуся, коли виступаю у селі, адже і ваші, і мої проблеми — однакові. Сьогодні у нас всіх одна проблема — війна. Ми всі бажаємо одне одному миру. Мій колектив — це кусочок мирного неба, добрий і гарний настрій. Я вітаю всіх, хто не впав у розпач, а зберіг віру та надію. Сьогодні для вас виступатимуть натуральні баби — натурпродукт без ГМО. Посміхайтеся! Я розраховую, що ваш настрій покращиться!».
Розпочався концерт піснею, яку полюбили шанувальники і вже встигли переспівати деякі колективи — «Лісапет». Особливо сподобалася пісня, присвячена батькам — «Жасминовий рай». Мабуть, кожен її пережив особисто. Ця пісня відкрила нове обличчя «веселого батальйону» і безпосередньо лідера гурту. Пісня була переповнена теплими почуттями, сумом. Наталя Фаліон закликала присутніх любити, поважати своїх батьків, провідувати їх, поки ті живі.
Наталія із колективом подарувала глядачам як добре знані, так і абсолютно нові пісні. Фінальною ж піснею стала «Давай, баби, давай!» Вона викликала фурор серед українців, наробила багато галасу, але й отримала міжнародну допомогу. Пісня створена та присвячена на підтримку українському війську. Колоритний відеокліп на цю пісню вже довгий час не сходить із перших сходинок музичних рейтингів. Як відомо, запальні пісні для колективу пише сама Наталія. На відео члени «батальйону» в разі війни готуються боронити країну самі. Підспівували «Давай, баби, давай!» і глядачі: «Ми жили із бабами спокійно у селі, аж поки не з’явилися на кордонах москалі, ми завтра вирушаємо прямо на полігон, тепер ми — не баби, тепер ми — справжній батальйон».
На концерті були присутні і захисники Батьківщини. Це — капітан С.Бабчук, начальник авто служби Ю.Умінський та старший лейтенант В.Пономаренко. Мабуть, вони вже давно не відчували подібного заряду позитиву. Українська пісня, гумор завжди об’єднували людей, піднімали дух для захисту своєї землі, рідної країни. Ось і виступ «Лісапетного батальйону» для військових і всіх присутніх став справжнім бальзамом на душу. Натіля Фаліон зізнається: «Я ніколи не соромлюся бути смішною. У свої пісні вкладаю душу. Люблю людей, які люблять мене». Також колектив подякував усім, хто допоміг здобути перемогу у шоу «Україна має талант» майже 2 роки тому. «Лісапетний батальйон» виконав свою обіцянку, яку дав після перемоги — побудували церкву у рідному селі, щоправда, допоміг їм сільський голова.
Глядачі із захопленням слухали вже улюблених народних артистів, підспівували та довго аплодували. За допомогою «Лісапетного батальйону» вдалося зібрати 7514 грн., які перейдуть на допомогу 95-й аеромобільній бригаді. Подібні концерти відбулися у Смолдереві та Баранівці.
Мало хто знає, що колектив має свій власний музей в Будинку культури рідного села, де спеціально обладнана кімната. У ній розміщені подарунки та листи фанатів, фотографії гурту та усі їх нагороди. Також є папки, де зберігаються усі статті, написані про колектив.
Людмила ПЕТРУК
Фото Сергія ЩУРУКА