Коротко...

ЗАТВЕРДЖЕНО ДАТУ ПРОВЕДЕННЯ «ЛЕСИНИХ ДЖЕРЕЛ»
Відповідним рішенням виконкому міської ради затверджено дату проведення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Цьогоріч свято проходитиме 24, 25, 26 липня. Також затверджено склад організаційного комітету.
У КРАЄЗНАВЧОМУ МУЗЕЇ — ОНОВЛЕНО ЕКСПОЗИЦІЮ
Цими днями у Новоград-Волинському краєзнавчому музеї, що знаходиться у приміщенні Палацу культури ім.Лесі Українки, було оформлено розділ, присвячений подіям антитерористичної операції в Україні. На окремому стенді під назвою «Життя за Україну» розміщено емблеми військових частин місцевого гарнізону, світлини та короткі біографічні дані загиблих військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади.
Знайшов своє місце в музеї і прапор з особистими підписами солдат, привезений делегацією волонтерів на чолі із заступником міського голови Дмитром Ружицьким у грудні минулого року з Херсонщини. Крім того, тут можна ознайомитися з «Книгою пам’яті» загиблих героїв, у якій зібрані відомості про полеглих у боях на Сході України вояків 30-ї окремої механізованої бригади. Нещодавно розділ поповнився ще одним експонатом — боєць 54-го окремого розвідувального батальйону Новоград-Волинського військового гарнізону, який родом із Бердичева, відвідавши музей, передав свій оберіг — хрестик, збережений після бою під Іловайськом.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ СПОСТЕРІГАЄТЬСЯ СПАД ПОГОЛІВ’Я ХУДОБИ
Станом на 1 січня 2015 року, порівняно з відповідною датою минулого року, найбільший спад зафіксовано по поголів’ю ВРХ — на 1290 голів, або на 7,2%, у т.ч. на сільгосппідприємствах — на 371 голову (4,2%) і в господарствах населення — на 919 голів (9,7%).
Поголів’я корів у цілому зменшилось на 427 голів. Це сталося за рахунок зменшення корів у господарствах населення (на 450 голів), а в с/г підприємствах навпаки спостерігається ріст поголів’я корів (на 23 гол.).
Свиней утримували на 1273 гол. менше минулорічного, у т.ч. на підприємствах — менше на 306 гол., у господарствах населення — на 967 гол. Зменшилося на 325 голів (9,8%) і поголів’я коней, відповідно — 23 (11,2%) і 302 (9,7%).
За матеріалами управління статистики