Протидія корупції

Новоград-Волинським міжрайонним прокурором 28.01.2015 р. складено протокол про вчинення прапорщиком міліції спеціальної роти судової міліції «Грифон», підпорядкованої УМВС України в Житомирській області, адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-4 КУпАП.
Встановлено, що міліціонер групи судової міліції №3 (м.Новоград-Волинський) спеціальної роти судової міліції «Грифон», підпорядкованої УМВС України в Житомирській області, у травні 2014 року виконував іншу оплачувану діяльність на території Новоград-Волинського району, за що отримав винагороду. Внаслідок таких умисних дій порушено спеціальні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, що спрямовані на попередження корупції, та визначені п.1 ч.1 ст.7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».
За результатами розгляду адміністративного протоколу, постановою Новоград-Волинського міськрайонного суду від 09.02.2015 р., яка залишена в силі постановою апеляційного суду Житомирської області від 05.03.2015 р., прапорщика міліції визнано винним у вчиненні інкримінованого йому правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 850 грн. з конфіскацією отриманої винагороди.
Г.ГРЕСЬКО, Новоград-Волинський міжрайонний прокурор, радник юстиції