Повернення у дев’яності: рейсові автобуси — тільки зранку і ввечері, однак по 3 гривні…

Повернення у дев’яності: рейсові автобуси — тільки зранку і ввечері, однак по 3 гривні…

\"ПоверненняПідвищення тарифу на проїзд у міському громадському транспорті з 3 до 5 гривень, що відбулося з 7 березня, збурило новоград-волинців. Воно й не дивно, адже для нашого невеликого містечка 5 гривень за одну поїздку — це навіть не «захмарно», це — «просто космос».
З іншого боку, потрібно із розумінням поставитися й до позиції перевізника. За умов, коли пальне впродовж кількох днів подорожчало більше, як у два рази, у декілька разів зросла вартість запасних частин, інших необхідних для безпечної експлуатації автотранспорту складових, перевізник елементарно не вкладається у тригривневий тариф.
Ситуація традиційно в цьому питанні зайшла у глухий кут. Виходи з нього спробують знайти під час громадських слухань, що заплановані на 17 березня (15:00, сесійна зала Будинку рад). За участі влади, перевізників і громади відбудеться обговорення проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом по місту Новограду-Волинському в режимі маршрутного таксі та у звичайному режимі руху (регуляторний акт)». Пропозиції можна надсилати до 24 березня за адресою: вул.Шевченка, 16, каб. №12, або на електронну адресу: enovograd@ukr.net. Телефон для довідок: (04141) 5-33-96.
Тим часом із п’ятниці, 13 березня, відбудеться повернення до тарифу 3 гривні за одну поїздку. Щоправда, автобуси курсуватимуть обмежено: у будні — з 06:30 до 09:00 та з 16:00 до 18:30; у вихідні — з 08:00 до 12:00. Відповідні обмеження діятимуть до проведення громадських слухань та розгляду питання встановлення тарифів на засіданні виконавчого комету міської ради, — повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
…Пригадуєте, як у 90-их, коли автобуси робили по декілька рейсів уранці й увечері, а вдень збиралися на відстій на площі перед автовокзалом.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Сергія ЩУРУКА