Хроніка 12/2015

«101» ІНФОРМУЄ
15 березня, о 04:45, на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Новограда-Волинського надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку, що в селі Колодянка. До служби порятунку «101» зателефонували сусіди власниці палаючого житла.
По прибуттю чергового караулу вогнеборців до місця виклику дах будівлі вже був охоплений полум’ям та провалився всередину житла. Під час ліквідації пожежі в будинку вогнеборці виявили тіло жінки без ознак життя. Нею виявилась 89-річна власниця житла. За словами односельців, бабуся проживала сама.
Зусиллями бійців ДСНС займання було локалізовано о 05:25 та повністю ліквідовано о 08:50.
Внаслідок події вогнем знищено дах, перекриття та пошкоджено стіни. Всі обставини події наразі встановлюють фахівці.
УДСНС у Житомирській області

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ЖИТЕЛЬ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ У ДТП ТРАВМУВАВ ПІШОХОДА
За минулу добу зафіксовано 2 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 2 людей отримали тілесні ушкодження.
18 березня, близько 00.20, на 231 км автодороги «Київ-Чоп», водій автомобіля «IVECO», житель Івано-Франківської області, 1974 р.н., скоїв наїзд на пішохода, який переходив проїжджу частину дороги.
Унаслідок ДТП пішохід, житель Новоград-Волинського району, 1995 р.н., отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.
Всього упродовж минулої доби працівниками Державтоінспекції було виявлено та припинено 92 порушення Правил дорожнього руху на автошляхах області. Затримано 12 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 6 адміністративних протоколів на водіїв за перевищення швидкісних режимів.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ХАБАРНИК МЕДИК-ПОСАДОВЕЦЬ
16 березня працівники міліції затримали в одному з районів області медика-посадовця під час одержання ним неправомірної грошової вигоди за надання висновку про військову непридатність мобілізованого. Проводиться розслідування.
5 тисяч гривень вимагав і отримав начальник військово-лікарської комісії (ВЛК) однієї з центральних районних лікарень. За таку суму 57-річний медик-посадовець видав висновок місцевому жителю про непридатність останнього до військової служби для надання до військкомату з подальшим зняттям з обліку мобілізованих.
Момент передачі неправомірної грошової вигоди у приміщенні районної лікарні був ретельно задокументований оперативниками Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС, а начальник ВЛК — затриманий. Під час огляду у нього було вилучено предмет хабара.
За подібні дії йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спецконфіскацією.
СЗГ УМВС України в Житомирській області