Знову — чемпіон! Олександр Дідовець повернувся у великий спорт

Знову — чемпіон! Олександр Дідовець повернувся у великий спорт

Після майже трирічної перерви, протягом якої гирьовик Олександр Дідовець займався переважно тренерсько-викладацькою діяльністю, він знову виступив на всеукраїнських змаганнях. Причому, не тільки в якості тренера, а й безпосередньо як учасник. Сталося це цими днями на чемпіонаті України з гирьового спорту (довгий цикл) серед юніорів, чоловіків, жінок і ветеранів, що проводився у Мелітополі (Запорізька область).
Виступаючи серед ветеранів, у віковій категорії 60-64 роки, ваговій — понад 90 кг, Олександр Миколайович за десять хвилин (стільки часу відводилося кожному спортсмену, але не всі змогли ці хвилини протриматися на помості) виконав підйом двох 16-кілограмових гир довгим циклом 80 разів. Причому, як стверджує досвідчений спортсмен, він відчував у собі сили продовжувати вправу й далі. Але, зізнається, для нього особисто головне — не стільки кількість підйомів, а той факт, що таки вдалося продемонструвати гарний результат після тривалої паузи.
Приємно для тренера й те, що його вихованець — Роман Шапран зі Слободи Романівської — також потрапив до когорти кращих. Юнак здобув перше місце серед юніорів у категорії 65 кг, виконавши вправу «довгий цикл» із двома 32-кілограмовими гирями аж 33 рази.
Цей результат Романа йшов у залік чемпіонату серед дорослих, але тут Шапран поступився першим місцем. Причому, як не прикро, поступився із різницею всього в… один бал.
Олег БРЮХАНОВ