«Я зроблю все можливе, щоб допомогти вашому сину…»

Її єдиний син практично з перших днів збройного конфлікту на Донбасі добровольцем вступив до лав Національної гвардії України. Маючи досвід проходження строкової служби, а найголовніше — сильну волю, патріотизм і палке бажання захищати територіальну цілісність України, Рустам Біятанов із травня 2014 року брав участь у антитерористичній операції, зокрема, в подіях навколо міста Слов’янська. А 28 серпня, у бою в районі м.Дебальцеве, був тяжко поранений — осколкове поранення правої ноги та вогнепальне поранення лівої руки, повністю розірваний ліктьовий суглоб.
«Завдяки швидкому та оперативному втручанню лікарів Львівського окружного шпиталю, руку вдалося зберегти. Два місяці син знаходився у Львові на лікуванні, переніс 3 операції, але подальше лікування мало бути ще складнішим — постала необхідність провести мікрохірургічне лікування, яке можна було зробити лише в Києві або за кордоном. Не можна було гаяти часу…» — розповідає мати Рустама Галина Аркадіївна.
І тепер жінка звернулася до редакції «Звягеля», щоб розповісти, кому вона завдячує тим, що здоров’я її сина йде на покращання. Йдеться про нашого земляка — колишнього головного лікаря Новоград-Волинського міськрайТМО, а нині — заступника президента Національної академії медичних наук України Віктора Леонідовича Весельського.
— Уважно вислухавши мене, він відповів чітко і коротко: «Я зроблю все можливе, щоб допомогти вашому сину. Допомагати людям — це мій обов’язок…». У цей же день сина доставили до інституту травматології та ортопедії міста Києва. Почалось довготривале лікування, яке триває і тепер. Зроблено ще чотири мікрохірургічні операції (загалом вже сім операцій). Під уважним наглядом лікарів інституту син повільно йде на поправку. Віктор Леонідович постійно цікавиться станом здоров’я Рустама та стежить за його лікуванням. Я безмежно вдячна В.Л.Весельському за чуйність, доброту, таке уважне ставлення до людей, за безмежну людяність…
Навіть лише після спілкування з Віктором Леонідовичем отримуєш надзвичайний заряд енергії — стільки позитиву та доброти випромінює ця людина, що просто легше стає жити, є надія, що в нас все буде добре. Низький уклін вам, Вікторе Леонідовичу, нехай Бог береже вас і ваших близьких.
Та лікування продовжується… Попереду — ще протезування руки, позаду — майже сім місяців болю фізичного і духовного. Щиро вдячні за моральну і матеріальну підтримку сусідам та близьким, учням шкіл №2 та №10 міста Новограда-Волинського, міському споживчому товариству (голова правління П.Ф.Бєляк), правлінню райспоживспілки (голова правління М.В.Єфімчук), директору ТОВ «Рубін» С.В.Канюці — за допомогу в придбанні бронежилету, який врятував життя сину, ПП А.В.Камінському та В.В.Камінській, колективу магазину «ГАЗ-деталі машин», всім небайдужим людям, які підтримують мене в тяжку хвилину життя.
Велика подяка лікарям Інституту травматології і ортопедії Академії медичних наук України за їх золоті руки. Дуже легко втратити здоров’я та тяжко його відновити. Зараз у сина короткий строк реабілітації, а потім — знову лікування та протезування.
Указом Президента України №109/2015 від 26 лютого 2015 року «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Біятанова Рустама Бахитжановича, сержанта резерву, нагороджено медаллю «За військову службу Україні».
Підготував Олег БРЮХАНОВ