Фахівці з Червоного Хреста організували навчання для рятувальників

Кожен свідомий громадянин, у разі необхідності, повинен вміти надати першу медичну допомогу як собі, так і оточуючим. Це вміння, говорять спеціалісти, здатне врятувати життя.
Як зазначає голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентина Константинова, медичні працівники цієї організації проходили спеціальну підготовку з навчання населення щодо надання першої медичної допомоги. Тепер фахівці, котрі отримали відповідні сертифікати, проводять практичні заняття на підприємствах, в установах та навчальних закладах міста.
— Питання необхідності проведення занять навіть не обговорюється, — говорить Валентина Константинова, — пересічні громадяни повинні мати такі навики, адже багато людських втрат трапляються саме через невиконання елементарних методів надання допомоги до приїзду карети швидкої.
17 березня у державній пожежно-рятувальній частині №10 відбулося практичне заняття з надання першої допомоги. Адже у повсякденній роботі пожежники-рятувальники постійно стикаються із загрозою здоров’ю та життю, тому їм необхідно володіти знаннями про кваліфіковану допомогу у разі небезпеки.
Тож фахівці з Червоного Хреста влаштували для рятувальників майстер-клас на спеціальному манекені-тренажері — як робити штучне дихання та непрямий масаж серця. Розповіли, як діяти при кровотечах, переломах, утопленнях, опіках, повішеннях тощо. Під час навчання рятувальники удосконалили свої знання з основних правил та способів порятунку людей.
За словами заступника начальника пожежної частини Андрія Наумця, щотижня усі працівники проходять теоретичне навчання. Але, звичайно, теорія без практики неможлива, і практичні заняття є набагато ефективнішими. Це вже четверта зустріч рятувальників із фахівцями міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста — кожен караул проходить навчання окремо, щоб краще його засвоїти.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК