З квітня забороняється ловити рибу: на водоймах починається нерест

Встановлюється весняно-літня заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирщини у 2015 році.
Зокрема:

  1. Заборонено лов риби на річках та їх притоках з 1 квітня по 20 травня; на водосховищах та ставках — з 1 квітня по 10 червня; у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів (у межах діяльності управління) — з 1 квітня по 30 червня.

  2. Заборонити лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період з 1 квітня по 20 червня і з 15 липня по 5 вересня, під час виношування ікри, личинок, першої і другої линьок.

  3. На період весняно-літньої заборони дозволити любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком або спінінгом.

  4. Місцями нересту вважати мілководні, зарослі вищою водяною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережну рослинність на річках, озерах, водосховищах, штучних водних об’єктах.

  5. Заборонити організацію змагань із рибальства та підводного полювання в період нересту риби.

  6. Заборонити в терміни, вказані в п.1 наказу, пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден контролюючих органів, що застосовуються для виконання службових обов’язків.


Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області