Хроніка 16/2015

ЗВЯГЕЛЬСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ ЗАТРИМАЛИ МОЛОДИКА ЗА ВИКРАДЕННЯ МОТОЦИКЛА
4 квітня до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулась 49-річна жителька району. Жінка повідомила, що з її підсобного приміщення викрадено мотоцикл.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, де було встановлено, що зловмисник потрапив у приміщення, підібравши ключ до дверного замка.
У ході низки слідчо-оперативних дій працівники міліції з’ясували, що злочин скоїв 17-річний місцевий житель. Молодик свою вину визнав. Викрадений мотоцикл вилучено.
Нині триває досудове розслідування за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
ОПЕРАТИВНИКИ ВИЯВИЛИ У ЖИТЕЛЬКИ НОВОГРАДА НАРКОТИКИ
На одній із вулиць міста правоохоронці виявили у 34-річної місцевої жительки 3 медичних шприци, які були частково заповнені рідиною коричневого кольору, ймовірно, ацетильованим опієм.
Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, після висновків фахівців якого й буде дано остаточну правову кваліфікацію події.
Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що статтею 309 Кримінального кодексу України за незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту передбачено покарання як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до 3 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ФУРА ЗБИЛА НА СМЕРТЬ ПЕНСІОНЕРКУ
13 квітня, близько 02:20, на 142-му км автодороги «Київ-Ковель», біля села Новаки Коростенського району, водій автомобіля «RENAULT Premium», житель Харківської області, 1981 року народження, збив пішохода — жительку Коростеня, 1935 року народження, яка йшла по проїжджій частині в зустрічному напрямку.
У результаті аварії бабуся від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди.
Прес-служба УДАІ УМВС України в Житомирській області

БІЛЯ НІЧНОГО МАГАЗИНУ В ЖИТОМИРІ СТАЛАСЯ БІЙКА ЗІ СТРІЛЯНИНОЮ
У прес-службі УМВС України в Житомирській області розповіли, що в ніч із 11 на 12 квітня, біля одного з нічних магазинів сталася бійка зі стріляниною.
«Подія відбулася близько 3 години ночі, 12 квітня. В одному з магазинів виник конфлікт між двома чоловіками, який продовжився на вулиці. Один із них застосував травматичну зброю, після чого кинувся бігти. В результаті конфлікту постраждав його опонент, 1981 року народження, але госпіталізації він не потребував. За фактом розпочато кримінальне провадження за ст.296 (Хуліганство). Зараз триває встановлення особи чоловіка, який втік, та оголошено його в розшук», — поінформувала керівник прес-служби Алла Ващенко.
Тікаючи, в одному з провулків чоловік, який стріляв, також кинув вибуховий пристрій. У результаті цих дій ніхто не постраждав.
Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Житомир.info