Дві творчі роботи учнів з Новограда — у фіналі конкурсу «Бути європейцем»

Засновником конкурсу короткометражок «Бути європейцем» є Представництво ЄС в Україні. Конкурс створює умови для творчої діяльності дітей у важливій для сучасної країни громадській діяльності — проєвропейській освіті. Протягом місяця школярі мали можливість створювати власні оригінальні короткі (до трьох хвилин) відео на тему «Бути європейцем» та представити власні роботи на творче змагання відеолюбителів з усієї України.
У процесі творчої конкурсної роботи школярі повинні були придумати головну ідею фільму та розробити сценарій, обрати та виконувати ролі, придумати та поставити сцени, виконати операторську роботу та роботу монтажера тощо. Приємно, що до участі у фінальній частині конкурсу відібрано дві роботи новоград-волинських школярів (із Житомирської області — всього три відео). Авторами робіт є учениці ЗОШ №2 Янчук Анжеліка та СШ №4 Бороздіна Діана. Звичайно, за цими іменами стоять творчі команди друзів Анжеліки і Діани та їх педагогів, які допомагали у створенні відеофільмів. Після перегляду фільмів можна зробити висновок — авторські роботи представників Новограда-Волинського відповідають на головні питання: що таке Європа, і чому ми прагнемо стати її частиною.
Експертне журі, сформоване засновником конкурсу, здійснюватиме оцінку відеороликів та визначатиме фіналістів і переможців конкурсу за такими категоріями: ролик, який набрав найбільше голосів; найбільш візуально привабливий ролик; найкраща робота оператора; найкреативніша ідея. Побажаємо успіху Діані й Анжеліці!
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру