Реанімації потребують нової апаратури для порятунку дітей

Впродовж квітня в усіх регіонах України проходить благодійна акція «Серце до серця», метою якої є придбання медичного реанімаційного обладнання. Акція відбувається вже десятий рік поспіль — за підтримки Міністерства охорони здоров’я, Міністерства культури та Міністерства соціальної політики України. Торік спільними зусиллями було придбано офтальмологічний набір у обласну клінічну лікарню.
Як розповів заступник головного лікаря з охорони материнства та дитинства міськрай ТМО Василь Петрович Холевчук, головним завданням кожного дитячого анестезіолога чи реаніматолога є порятунок життя дитини. Неважливо, де це відбувається: у високоспеціалізованому обладнаному центрі чи районній лікарні. І хоча, завдяки досягненням сучасної медицини, медики фіксують зниження рівня дитячої смертності в Україні, часто на заваді стає ситуація із технічним забезпеченням лікарень.
Усе тому, що існуюче обладнання відділень реанімації та інтенсивної терапії працює безперервно, тож неминучим процесом є зношування діагностичної та лікувальної апаратури. Відтак сучасного обладнання постійно не вистачає для комплексного лікування в умовах дитячої реанімації. Це змушує медиків звертатися за допомогою до небайдужих людей.
Контроль за зібраними у рамках акції коштами здійснюватиме Наглядова рада, детальна інформація міститься на сайті www.sercedoserca.com.ua. Переказати благодійні внески можна за наступними реквізитами: Р/р 2600501306399 у Київському Відділенні Центральної Філії ПАТ «Кредобанк», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227, найменування платежу: «Благодійний внесок для _______ назва області (міста)».
Організатори акції «Серце до серця» закликають небайдужих мешканців Новоград-Волинщини зробити свій внесок у допомогу хворим дітям. Скриньки для збору коштів розташовані у медичних установах: стаціонарних відділеннях міськрайТМО, кабінетах поліклініки тощо.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК