Звягельчанин встановив рекорд України з важкої атлетики

Звягельчанин встановив рекорд України з важкої атлетики

З 16 по 19 квітня в м.Славутич (Київська область) проходив XXIV міжнародний турнір із важкої атлетики пам’яті Героїв Чорнобиля серед юнаків та дівчат віком до 17 років. На ці змагання помірятися силами приїхали спортсмени з дванадцяти областей України та Білорусі. Серед них — і збірна команда Житомирської області, яка вже третій рік бере участь у цьому турнірі.
Під час проведення змагань було встановлено два рекорди України: по одному серед дівчат і юнаків. Надзвичайно приємно констатувати той факт, що серед юнаків автором національного рекорду став звягельчанин Олег Ніколаєнко, вихованець Новоград-Волинської ДЮСШ. У ваговій категорії до 69 кг, у віковій групі «молодші кадети», в ривку йому підкорилась штанга вагою 76 кг. Сталося це 18 квітня. Таким чином Олег увійшов до спортивної історії нашої держави, на 1 кг перевершивши попередній рекорд України, який тримався два роки.
Варто відзначити кращих спортсменів збірної Житомирської області. Серед дівчат у своїй ваговій категорії перше місце посіла Ганна Романчук (Новоград-Волинський район, тренер В.Ф.Рудницький). Другі місця — у Лади Швець (м.Новоград-Волинський, тренер В.В.Постіженко), Марини Дацько (Новоград-Волинський район, тренер В.Ф.Рудницький). Третє місце посіла Таміла Бараш (Ємільчинський район, тренер Т.М.Дідус). Серед юнаків у своїх вагових категоріях другі місця — в Андрія Червякова й Олександра Ковальчука. Третім завершив турнір Олександр Плохотюк (усі — м.Новоград-Волинський, тренер В.В.Постіженко).
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики Житомирської області